Telenovela Oltchim, razboiul plangerilor penale. Diaconescu si Ponta se ameninta cu instantele

×
Codul embed a fost copiat

Telenovela privatizarii esuate a combinatului Oltchim a luat sfarsit. Dar nu si disputa dintre Dan Diaconescu si Guvern. Suparate de circul creat
in jurul acestei afaceri, cele doua tabere se ameninta cu parchetul.

 

Primul care a amintit de plangerile penale a fost chiar Dan Diaconescu. Insa nici lui nu ii va fi usor, pentru ca oficialii vor de asemenea ca el sa fie anchetat. Pe de alta parte, miile de salariati de la combinat isi asteapta inca salariile restante.

Nici nu se facuse miezul noptii cand premierul a decis sa puna piciorul in prag. Privatizarea combinatului de la Ramnicu Valcea s-a dovedit un fiasco total spre disperarea celui care castigase liciitatia doar pentru ca a promis ca va plati 45 de milioane de euro.

"Aveam dreptul ca in aceasta seara sa negociem contractul pana la 24. Au calcat in picioare aceasta oferta dupa ce a venit masina aceea blindata de valori cu banii salariatilor de la Oltchim si dupa ce domnul Ponta a vazut cu ochii sai banii pe care ii cauta cu disperare" spune Dan Diaconescu.

Citește și
Dan Diaconescu
Iata momentul in care Dan Diaconescu demonstreaza daca are sau nu milioane de euro
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Premierul a dezvaluit si motivele pentru care Guvernul il vede ca pe un sarlatan pe Dan Diaconescu.

"Nu exista niciun fel de cont. Firma nu exista, este o firma cu acelasi nume in Britania care se ocupa de imobiliare. Singura firma din Olanda se ocupa de vanzarea articolelor sportive. Persoana nu are niciun fel de cont. Ultima data avea un domiciliu in Spania si scrie romane politiste sub pseudonim Pete Senders. Toate aceste probe vor constitui probe impotriva lui Dan Diaconescu"

Desi a anuntat cu surle si trambite inca de duminica seara ca se va indrepta cu plangeri penale impotriva guvernantilor, Dan Diaconescu nu s-a grabit sa ajunga la Parchet. De altfel, avocatii sai afirma ca inca mai lucreaza la cele doua plangeri penale ce ii vizeaza pe premierul Victor Ponta si seful comisiei de licitatie, Remus Vulpescu.

Nici sefii Oficiului pentru Privatizare nu au ajuns la parchet cu vreo plangere, asa cum anuntase seful executivului.

Confruntarea dintre guvern si dan diaconescu pe tema esecului privatizarii combinatului oltchimb ar putea avea loc si in instantele civile, unde cele doua tabere isi pot revendica daune.

 

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi incheiat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri, a anuntat anterior ministrul Economiei.

Premierul Victor Ponta a afirma ca OPSPI va sesiza organele penale asupra actiunilor lui Dan Diaconescu in cazul Oltchim si va prezenta fapte care sa constituie probe de acuzare a acestuia pentru folosirea de documente false si incercarea de a insela statul. 

El a aratat ca Dan Diaconescu nu a avut si nu are capacitatea si dorinta de a participa efectiv la privatizare, avand doar interese politice si de imagine, in detrimentul intereselor angajatilor si ale statului, si a acuzat din nou fostele guverne de faptul ca au girat situatia economica dificila a combinatului.

Dan Diaconescu a castigat saptamana trecuta licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

DOSARUL OLTCHIM:

STIRILEPROTV.RO:

--> Circul privatizarii unui COLOS. Cine sunt adevaratele victime ale scandalului Oltchim
--> RISCUL pe care il presupune o eventuala inchidere a Oltchim.Cati bani aduce din EXPORTURI combinatul
--> Relu Fenechiu: Diaconescu ar putea raspunde PENAL. Lui Chitoiu nu i se poate reprosa nimic
--> "Domnul Bula" si "Mitomanul national" - cum arata scena politica romaneasca in "afacerea" Oltchim
--> Ponta, la Slatina: Mi-as fi dorit ca si la Oltchim sa fi avut un mare investitor din Rusia
--> Cu ce ramane STATUL dupa vanzarea Oltchim. Cifrele din spatele unei privatizari cu paine si circ
--> CT Popescu: In ce-i priveste pe muncitorii de la Oltchim si combinatul, Dumnezeu cu mila
--> Cristian Hostiuc, ZF: "Dan Diaconescu a transformat privatizarea Oltchim in telenovela Elodia"
--> Reactii dure dupa privatizarea Oltchim. Ponta: "Cine se joaca se va arde foarte tare". Ce spune Bodu
--> ZF:Ce profituri au facut firmele "capusa“ ale Oltchim cand combinatul era "ingenuncheat“ de pierderi

GANDUL.INFO:

--> DOSARUL OLTCHIM. Ce oferta a facut Dan Diaconescu si care este PLANUL B al Guvernului
--> Un oras întreg priveste cu îngrijorare cum Dan Diaconescu joaca POKER cu statul român: ce carti are în realitate investitorul strategic DD
--> Se vindeca alienatii mintal votanti Dan Diaconescu?

--> DOSARUL OLTCHIM. Cine este ADEVaRATUL INVESTITOR din spatele lui Dan Diaconescu?
--> DOSARUL OLTCHIM. Expertii avertizeaza: "Încetarea activitatii ar duce la DEZECHILIBRE SERIOASE pe piata interna si externa"
--> DOSARUL OLTCHIM. Ce se va întâmpla cu Dan Diaconescu daca nu achita cele 45 de milioane de euro pentru actiunile combinatului

ZIARUL FINANCIAR:

--> În loc de solutii pentru cel mai mare combinat chimic cu 3.300 de angajati, privatizarea Oltchim a adus teatru absurd si circ politic
--> Oltchim si un oras întreg prinse între amatorism, management dezastruos al unui stat si un poker politic care îl propulseaza pe Dan Diaconescu. Lipsesc însa banii si viitorul unui combinat
--> Cine este consultantul? Premierul Ponta a declarat ca procedurile de privatizare a Oltchim au fost stabilite de consultant
--> Cine câstiga din închiderea Oltchim
--> Materia prima de care are nevoie Oltchim si ce produce
--> Privatizarea Oltchim: de la salvarea unui oras la circ politic

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Gigi Becali:
Gigi Becali: "Faceti public contractul de privatizare a Oltchim, sa vada lumea ca DD e un escroc"

Gigi Becali a intrat in direct prin telefon, la un post de televiziune, unde a facut mai multe declaratii despre privatizarea Oltchim.

Iata momentul in care Dan Diaconescu demonstreaza daca are sau nu milioane de euro
Iata momentul in care Dan Diaconescu demonstreaza daca are sau nu milioane de euro

Contractul pentru privatizarea Oltchim nu a fost inca semnat. In prezent, Dan Diaconescu se afla la o banca din Bucuresti. Acesta a declarat ca va retrage banii pentru salariile angajatilor Oltchim.

Ministrul Economiei: Nu incheiem contractul. DD: Au calcat in picioare oferta noastra pentru Oltchim
Ministrul Economiei: Nu incheiem contractul. DD: Au calcat in picioare oferta noastra pentru Oltchim

Guvernul a luat act de anularea licitatiei pentru vanzarea actiunilor detinute de stat la Oltchim (OLT) si de faptul ca procesul de privatizare a esuat.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.