"Telefonul mobil e 100% sigur, insa nu si la copii". Studiul care iti schima parerea despre celulare
Cancerul la nivelul creierului nu are legatura cu radiatiile emise de telefonul mobil, au concluzionat specialistii britanici.
Studiul, realizat de Agentia pentru Protectia Sanatatii, a fost contestat dintr-un singur motiv.
Oamenii de stiinta nu au putut spune ce se intampla cu un "heavy user", cum sunt numiti cei care sunt dependenti de telefonul mobil. Astfel, predictiile savantilor britanici nu merg mai departe de efectele folosirii mobilului pe o durata de maxim 15 ani, impactul radiatiilor asupra corpului uman dupa respectiva perioada fiind inca o enigma pentru autorii studiului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Encefalogramele efectuate celor considerati dependenti de telefoane au scos la iveala modificari in cazul frecventelor joase care traverseaza creierul uman. Savantii nu au stabilit clar ce efecte vor avea aceste schimbari si nici ce pot cauza in anii viitori, desi aparatura medicala confirma anomaliile.
Micutii prezinta cel mai mare risc de a fi afectati de telefoanele mobile, de vreme ce corpul acestora asimileaza mult mai rapid radiatiile. Realizatorii studiului au tinut sa precizeze ca tinerii ar trebui sa evite pe cat posibil telefonele mobile pana la varsta de 18 ani, pentru ca riscurile sunt crescute fata adultii care au fost alesi ca subiecti pentru aceasta cercetare.