Tehnologia a ajuns și în ședințele de bloc. Cum comunică acum locatarii
S-au dus vremurile când ședințele de bloc se țineau la lumina unui bec, pe casa scării.
Acum întâlnirile proprietarilor s-au mutat pe Facebook sau Whatsapp.
Moda a fost lansată de ansamblurile rezidențiale, care au grupuri pe rețelele de socializare destinate locatarilor. Acolo, oamenii discută despre cheltuieli și achiziții comune, locuri de parcare sau gunoi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un ansamblu rezidențial din Iași are 12 blocuri cu 300 de apartamente. Din 700 de locatari, 400 s-au înscris până acum pe grupul de Facebook și Whatsapp. E lesne de înțeles că ședințele pe casa scării nu mai pot avea loc.
Președinte asociație locatari: „Nu avem cum să ne întâlnim deodată. Dacă se întâmplă ceva punem pe grupul general. A pierdut un portofel, un card."
Locatară: „Ajută mult pentru că suntem într-o eră când suntem pe fugă și avem nevoie de informație cât mai repede. Și o primim mai rapid, decât cu clasicul avizier al blocului."
Într-un alt complex rezidențial, organizarea este identică. Oamenii sunt nemulțumiți de locurile de parcare, gunoiul lăsat la întâmplare sau vecinii fumători.
Administrator ansamblu rezidențial: „Sunt persoane cărora le este mai ușor să comunice prin aplicații. Ne ajută și pe noi să rezolvăm anumite probleme.”
Reporter: „Se mai lasă cu certuri?”
Administrator: „Absolut. Nu tot timpul se înțeleg."
Locatară: „Când avem o întrebare, mergem pe Whatsapp, sau nemulțumire, tot pe Whatsapp."
De pildă, pentru a nu se trezi cu reclamații de la vecini o locatară s-a gândit să anunțe petrecerea din apartament pe grup.
Cristina Gavriluță, sociolog: „Suntem cumva protejați, ne păstrăm identitatea. Reacțiile sunt camuflate în spatele unor mesaje pe care le putem da politicos. Partea bună e că are o anume utilitate: rezolvăm probleme, aflăm informații."
În toată țara sunt sute de asociații de locatari care au astfel de grupuri pe rețelele sociale.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!