Explozie puternică într-un bloc din Dâmbovița, unde proprietarii „aveau sobă pe furtun”

Ultima actualizare: 16-01-2020 11:18

Un bloc din orașul Fieni, județul Dâmbovița, a fost evacuat aseară după ce o explozie s-a produs într-un apartament aflat la etajul al doilea.

Proprietarii locuinței în care a avut loc deflagrația au primit îngrijiri medicale și sunt în afara oricărui pericol, spun doctorii.

Primele verificări arată că o improvizație făcută la aragaz a dus la dezastru.

Un vecin, care era împreună cu câţiva copii, povesteşte că a tras o spaimă teribilă când a ajuns în faţa blocului. Chiar în acel moment s-a produs explozia.

Marius Gordogan, martor: „Veneam acasă şi când să intru pe scara blocului a buşit apartamentul, a picat geamul lângă mine. Putea să cadă şi la mine şi la copii, putea să se întâmple şi alte chestii, să moară copiii."

Ion Roman, vecin: „Am auzit o bubuitură în casă, am crezut că se mai fac modificări în apartamente. M-am uitat pe uşavecinului care stă lângă mine şi am văzut acolo dezastru. Cred că vreo scurgere de gaze, vreo improvizaţie, altceva nu se poate spune că ar fi."

Apropiaţii proprietarului apartamentului în care a avut loc deflagraţia spun că ştiau că bărbatul făcuse o improvizaţie la aragaz şi l-au avertizat să aibă mare grijă. Nimeni nu s-a gândit însă să anunţe autorităţile.

Locatară: „Pericolul şi-l face singur omul, foarte mari improvizaţii. Alea costa. Avea soba pe furtun."

Imediat după producerea exploziei, la faţa locului s-au mobilizat echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi cei de la ambulanţă.

Proprietara a suferit un atac de panică, iar bărbatul aflat în locuinţă a suferit arsuri pe faţă şi pe mâini. Ambii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire, sunt în afara pericolului.

John Brăteanu, comandant Detaşamentul de pompieri Pucioasa: „În urma producerii exploziei exista pericolul să fie degajări în continuare de gaze, de aceea nu permitem accesul în clădire. Au fost evacuaţi locatarii."

Echipajele de intervenţie s-au asigurat în cele din urmă că în bloc nu mai exista pericol, iar oamenii s-au putut întoarce în locuinţe. O anchetă va lămuri cauza exploziei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO