Tehnică specială, folosită pentru a o ține în viață pe fetița din Huşi arsă cu ciorbă
Medicii de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași fac tot posibilul pentru a o salva pe fetița de nici 2 ani din Huși opărită cu ciorbă. Au apelat la o tehnică specială. Folosesc pansamente cu presiune negativă pentru arsuri.
Este nevoie de ele pentru cel puțin 72 de ore așa că cea mică nu mai poate fi transportată la "Grigore Alexandrescu", în București.
Starea ei este precară, deși potrivit, noilor informații 40 % din suprafața corpului ar fi fost afectată nu 90 %, așa cum se știa sâmbătă.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Medicii i-au montat un cateter fetiței, în caz că va fi nevoie de dializă. Printr-o tehnică specială, arsurile sunt protejate de mediul exterior.
Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii ”Sf. Maria” Iași: "Copilul este pansat, cu un pansament special cu presiune negativă, practic copilul este inclus într-un vid pentru a putea minimaliza riscul de contaminare, ideal aceste pansamente instituite ar trebuie să rămână 72 de ore. În momentul transportului acest pansament cu presiune negativă trebuie scos, deci copilul devidat. Există riscul de contaminare pe transport în acest moment".
De ce nu a ajuns fetița la București
Potrivit medicilor, și dacă scapă cu viață fetița va avea nevoie de mai multe intervenții chirurgicale de reconstrucție. Planul era să fie luată cu elicopterul SMURD din Huși și adusă în Capitală.
Dr. Bogdan Popa, manager Spitalul Huși: "Au fost contactați colegii de la Alexandrescu din Capitală în vederea transferului către dumnealor, însă din lipsa de locuri s-a decis dirijarea către spitalul de copii din Iași”.
Apoi, când a apărut un pat, vremea rea a împiedicat transferul. Copila era oricum în stare critică.
Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași: "Pentru că durerea era foarte mare, a fost necesară anestezie generală și protezarea căilor aeriene superioare prin intubație și începerea ventilației mecanice".
Prietenul ei de joacă, un băiețel de 1 an și 8 luni, este mai bine. Are arsuri pe numai 6% din corp. Cei doi au tras oala cu ciorbă de pe foc, în timp ce mamele lor, vecine, pregăteau masa.
Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.