Teatru, muzeu și fitness, online. Cum ne putem umple timpul liber în starea de urgență

Dată publicare: 25-03-2020 20:07
Dată actualizare: 25-03-2020 21:14


Chiar dacă stăm acasă în perioada următoare, putem să mergem la teatru, la muzeu sau la sală.

Totul online, bineînțeles. Actorii urcă în continuare pe scenă, iar noi putem să îi privim de pe canapea. Facem tururi virtuale prin marile colecții de artă ale lumii ori învățăm să gătim cu cei mai mari bucătari. Ne trebuie doar o conexiune de internet, că timp liber avem destul.

Spectacolele anulate de la Teatrul Bulandra pot fi vizionate gratuit, în regim de live stream, pe pagina de Facebook a instituției. Piesa "Zădarnicele chinuri ale dragostei", de William Shakespeare, difuzată pe dată de 22 martie, a ajuns deja în peste o sută de mii de case.

"Unteatru", un proiect independent, continuă magia pe scenă. Cei de acasă cumpără un bilet online și se bucură de o piesă live, împreună cu familia.

Transmisii online realizează și teatrele din Sibiu, Bacău, Arad sau Cluj-Napoca. Teatrele Țăndărică și Ion Creangă au zilnic spectacole online, iar pentru 30 de lei lunar aveți acces nelimitat la spectacolele Operei Comice pentru Copii.

Librăria Humanitas ne dă acces la o bibliotecă virtuală gratuită, unde sunt peste 45 de cărți pe care le putem descăr. Printre ele, Portretul lui Dorian Gray sau Marele Gatsby. Festivalul Enescu oferă gratuit acces la arhivă. Concertul de deschidere - Recviemul de Verdi interpretat de Orchestra și corul Maggio Musicale Fiorentino -,a înregistrat cifre record de audiență: peste 20.000 de vizitatori unici.

Pe site-ul cimec.ro al Institutului Naţional al Patrimoniului veți găsi o listă a muzeelor și expozițiilor virtuale din România, precum Muzeul Țăranului Român, Casa Memorială a lui Ion Creangă sau Castelul Bran.

Iubitorii de artă au acces gratuit, prin internet, la peste 100.000 de lucrări de artă de mare valoare. Opere semnate Rembrandt, Monet, Picasso, Cézanne din 14 muzee din Paris au fost digitalizate.

Dacă vreți să faceți mișcare și antrenamentele de fitness s-au mutat în mediul online. Ședința zilnică a unui antrenor britanic are peste un milion de vizualizări.

Vă puteți umple timpul liber cu niște cursuri gratuite. Pe site-ul coursera.org sunt câteva mii de cursuri online oferite de unele dintre cele mai mari universități ale lumi. Acum este momentul să vă perfecționați și în arta gătitului. În România, chef Adi Hădean oferă cursuri de gătit online, iar celebrul chef Massimo Bottura, proprietar al unui restaurant cu trei stele Michelin din Italia, ne învață pe Instagram bucătăria pe timp de carantină.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO