O parte din tavanul fals s-a prăbușit într-o școală din Piatra-Neamț. Clădirea are peste 160 de ani
Incident într-o şcoală gimnazială din Piatra Neamţ. O parte din tavanul fals unei clase s-a prăbuşit miercuri dimineaţă. Din fericire, nimeni nu era în sală. Copiii intrau la cursuri în mai puţin de o oră.
Clădirea veche de peste 160 de ani are nevoie de reparaţii capitale, susţine directoarea şcolii, care aşteaptă fonduri de la primărie.
Incidentul s-a petrecut la Școala Gimnazială nr. 2 din Piatra Neamț. Administratorul a intrat în clasa respectivă după ora 7 și a văzut bucăți de rigips căzute peste o bancă. Peste puţin timp, în clasa ar fi intrat 18 copii. Omul a anunţat imediat conducerea școlii.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Directoarea şcolii a interzis accesul în corpul respectiv. Iar Inspectoratul de Stat în Construcții și cei de la ISU au început verificările.
Inspectoratul şcolar a transmis că lucrările făcute în ultimii ani la acea clădire, au fost doar de suprafaţă.
Florentina Moise, inspector şcolar general: „De 12 ani sunt solicitări şi le am aici pe toate sunt solicitări făcute de către conducerea şcolii, de actuala conducere de fosta conducere, către primăria Piatra Neamţ // S-a mers doar pe reabilitări, nu şi pe construcţii.”
Actualul primar spune că are în vedere viitoare investiţii în acel corp de şcoală.
Andrei Carabelea, primar Piatra Neamţ: „Situaţia financiară pe care o aveam în anii trecuţi nu permitea demararea unui proiect de investiţii de asemenea anvergură, însă este clar că astăzi trebuie să căutăm soluţiile necesare.”
Până la rezolvarea situaţiei, elevii vor învăţa în altă clădire a şcolii, în două schimburi, pentru ca fiecare clasă să poată urma programul normal.