Tătaru: În acest moment nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile sau să amânăm începerea anului şcolar

Dată publicare: 20-07-2020 19:20
Dată actualizare: 20-07-2020 19:34


Fratele ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, va prelua șefia ISU Vaslui. Cum s-a ajuns aici

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că nu consideră, în acest moment, necesară amânarea alegerilor locale, la fel cum nu consideră necesară amânarea începerii anului şcolar, scrie News.ro.

Tătaru anunţă, însă, că alegerile se vor derula cu precauţii şi cu păstrarea distanţei fizice, la fel cum şi anul şcolar va începe cu noi reguli. Întrebat exact care vor fi acestea, Tătaru a precizat că va depinde foarte mult de contextul epidemiologic.

”În acest moment, nu văd un motv să nu putem organiza alegerile şi, ce e mai important, să nu înceapă un an şcolar, dar va începe cu anumite precauţii, iar alegerile se vor desfăşura cu animite precauţii, într-un context pandemic cu o transmitre comunitară”, a declarat, luni, la Digi 24, Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că există scenarii şi pentru accelerarea numărului de cazuri.

”În două-trei săptămâni ne aşteptăm să vedem o coborâre a acestei pante”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Întrebat ce scenariu se are în vedere dacă vom avea peste o mie de cazuri zilnic în septembrie, Tătaru a afirmat: ”Vor fi doar o treime dintre elevi care merg, celelalte două treimi sunt acasă, online, şi se vor roti aceste două treimi. În ceea ce priveşte alegerile, să fie mai multe zile, ca să putem pe zile să avem un aflux de populaţie”.

Ministrul Sănătăţii a precizat că se are în vedere prelungirea scrutinului pe două zile sau, în zonele cu focare, chiar decalarea alegerilor cu o săptămână.

”Dar, în acest moment, avem scenariul ca pe 27 semtembrie să se desfăşoare cu precauţii şi respectarea distanţării fizice, alegerile locale”, a mai declarat Nelu Tătaru prcizân că totul va depinde de evoluţia pandemiei.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO