Tarifele la cazările din Ardeal s-au dublat cu ocazia Zilei Naționale

Dată publicare: 22-11-2018 18:50
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Anul acesta, de "Ziua Națională", românii se vor muta cu miile la Alba Iulia. Pentru că în oraş şi în împrejurimi nu mai există de foarte multă vreme niciun loc de cazare.

Cei care îşi doresc să participe totuşi la sărbătoare, s-au cazat inclusiv la Sibiu, unde tarifele, desigur, s-au dublat.

Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe anul acesta la sărbătoarea de 1 Decembrie organizată în Cetatea Unirii.

Locurile de cazare din oraş au fost rezervate încă de anul trecut. Situaţia este aceeaşi şi în Sebeş - localitate aflată la 12 kilometri distanţă.

Un hotel cu 57 de camere de trei şi patru stele, de exemplu, a fost rezervat în totalitate încă din decembrie 2017.

Roxana Popa, manager hotel: "Majoritatea turiştilor se vor caza la noi pentru perioada 30 - 2 decembrie. Sunt români dar avem şi turişti din Germania."

Reporter: "Cu cât a crescut cererea faţă de anul trecut?" 

Roxana Popa, manager hotel: "Cred că cu 100%."

În Sebeş, pentru o noapte de cazare oaspetii vor da între 300 şi 600 de lei. Faţă de tariful obişnuit, preţurile sunt mai mari cu 40%.

Cristina Drăgoi, recepționer hotel: "Nu mai avem nimic disponibil. S-au dat încă din vară."

Reporter: "Cererea este foarte mare?"

Cristina Drăgoi, recepționer hotel: "Extrem de mare."

În Alba Iulia, sărbătoarea va începe anul acesta pe 30 noiembrie, când în oraş vor fi organizate mai multe ceremonii şi vor fi dezvelite câteva statui. Seară vor avea loc concerte, iar pe 1 decembrie este programată o paradă la care vor participa 2.000 de militari. Avioane MIG-21 şi F-16 vor survola cerul după ce, la sol, 200 de maşinării de război vor trece prin faţa spectatorilor.

Mihai Coser, purtător de cuvânt Primăria Alba Iulia: "O masă populară fastuoasă cu un meniu autentic românesc constând în aproximativ 36.000 de porţii de mâncare."

Ziua se va încheia cu un foc de artificii.

Cei care nu vor să rateze spectacolul mai găsesc locuri de cazare doar la Sibiu, la 70 de kilometri distanţă.

Adriana Cioran, reprezentant hotel: "Sibiul are un grad de ociupare ridicat şi datorită târgului de Crăciun."

Pentru că există cerere, hotelierii din Sibiu au dublat tarifele în week-endul în care este Ziua Naţională. O noapte de cazare costă peste 100 de euro. Mai ieftine sunt locuinţele care se închiriază în regim hotelier.

Carmen Bădilă: "Avem două apartamente închiritate de 1 decembrie unor turişti din Iaşi şi Bucureşti care vor să meargă la Alba iulia şi nu au mai găsit acolo liber şi au venit la noi."

Turiştii care ajung la Sibiu de 1 decembrie se pot bucura şi de târgul de Crăciun, deschis recent.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO