Cât costă o cameră pe Litoral în această perioadă. Motivul pentru care vin tot mai mulţi turişti
Litoralul este căutat în sfârșit și în extrasezon. Sute de turiști ajung la mare pentru câteva zile și vor neapărat, să mănânce pește.
Chernalelele nu s-au închis, iar hotelurile au prețuri atrăgătoare, pentru cei care vor să admire marea, și să aibă plaja, doar pentru ei. În acest restaurant de pe malul mării, în Mamaia Nord, clienţii sunt întâmpinaţi - la prânz - cu scoici proaspete aduse de pescari. Bucătarul le prepara într-un ceaun, la foc din lemne de stejar, direct pe plajă.
Majoritatea clienţilor vin din Bucureşti pentru o zi sau două - special pentru pentru aceste bucate dar şi ca să admire marea în extrasezon.
Într-un alt local, turiştii sunt aşteptaţi cu lufari şi lup de mare - pe plită. Dar cer şi hamsii. În cherhanalele de la mare, clienţii achita pentru două feluri de peste - 50 de lei, iar o porţie de scoici îi costa, în medie, 30 de lei. Cei care rămân noaptea la hotelurile din zonă, plătesc în plus 80 de euro la patru stele şi au inclus micul de dejun.
Potrivit agenţiilor de turism - în această perioadă - pe litoral, vin şi străini. Cei mai mulţi, vizitează centrul vechi al oraşului Constantă şi faleza Cazinoului dar vor să vadă şi cum arata Vama Veche.
Spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul turiştilor care petrec cel puţin o noapte pe litoral a crescut cu 10 la sută - susţin hotelierii.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: litoral, cazare, turism, plaja, peste, cherhana, scoici, bucatarie,
Dată publicare:
12-11-2018 19:58