Târgurile de Crăciun din Bucureşti se redeschid. Se va intra doar cu certificat verde

Ultima actualizare: 26-11-2021 10:19
Târgurile de Crăciun din Bucureşti îşi redesc...
Târgurile de Crăciun din Bucureşti se redeschid...

După un an de pauză, târgurile de Crăciun din Bucureşti îşi redeschid vineri porţile. Primăria Capitalei a amenajat unul în Piaţa Universităţii unde vor avea acces doar cei care pot prezenta un certificat verde.

Primăria sectorului 6 a organizat un târg similar, în Parcul Drumul Taberei.

Ultimele pregătiri pentru Târgul din Piaţa Universităţii au fost puse la punct joi seară.

Cristina: „Până pe 26 decembrie îi aşteptăm pe bucureşteni şi pe turişti la Târgul de Crăciun Bucureşti. Este a 14-a ediţie, sunt 48 de comercianţi de unde aceştia îşi pot găsi inspiraţia pentru cadouri perfecte pentru cei dragi de sărbători sau pentru masa festivă”.

Care mai de care, comercianţii şi-au expus de la bunătăţuri din carne, la cozonaci, dulceţuri, vin fiert dar şi obiecte făcute manual. Iar de vineri îi aşteaptă pe vizitatori.

„Toate bunătăţile pe care şi le doreşte orice român pe masa de Crăciun, toba, lebăr, caltaboş, afumături de tot felul coapte la jar”

„Noi avem aici cozonac domnesc, produs tradiţional atestat, avem dulciuri de casă după reţete tradiţionale din zona Moldovei”

„Aşteptăm pe oameni cu decoraţiuni făcute din ceramică, toate sunt făcute hand made”, spun comercianții.

Inclusiv Moş Crăciun va fi vaccinat şi va purta mască. În plus, există o taxă de intrare, de 5 lei. Şi Primăria sectorului 6 va organiza un târg similar, în Parcul Drumul Taberei.

Pentru prima dată de când se organizează în Bucureşti, la târgul din Piaţa Universităţii a fost stabilită o taxă de intrare. Biletul cumpărat online, pe bucharestchristmasmarket.ro, costă 5 lei. Dacă îl cumpăraţi de la poartă - costă 7 lei. Copiii sub 12 ani şi persoanele cu dizabilităţi nu plătesc.

Cristina Lixandru, PR Creart: „Am introdus taxa pentru a şti exact câţi oameni sunt şi pentru a avea nişte venituri suplimentare la buget".

De asemenea, oamenii trebuie să respecte reguli stricte. Intră doar cei care au certificat verde şi toată lumea este obligată să poarte mască. Aveţi voie să o scoateţi doar când mâncaţi sau când faceți o poză cu Moş Crăciun.

Moş Crăciun vine pe 17 decembrie. Pentru că suntem în pandemie nu va avea o casă a sa. Va sta în aer liber, lângă bradul ecologic. Va fi vaccinat şi va purta mască cu o singură excepţie, când vor face poze. De altfel, copiii vor sta la distanţă de un metru de Moş, pe un scăunel.

În Târg nu va exista un brad natural, ci doar bradul din lemn reciclat, folosit şi la alte evenimente de acest gen. În spatele bradului ecologic a fost amenajată scena de Crăciun din iesle cu Naşterea Domnului. Nu vor exista concerte, doar interpretări solo ale artiştilor, la nai, la saxofon, iar copiii vor avea un carusel.

Adulţii vor putea cumpăra ceramică, decoraţiuni de Crăciun, dar şi vin fiert, ceai sau ciocolată. Comercianţii spun că au aşteptat cu nerăbdare evenimentul.

Gabriela Meteiuc, brutărie Botoşani: „Avem alivenci, cozonaci, plăcinte poale în brâu".

Vineri, la ora 18.00, se aprind luminile târgului de la Universitate. Organizatorul, instituţia primăriei Creart, se aşteaptă la peste 200 de mii de vizitatori.

Târgul de Crăciun din sectorul 6 a fost amenajat în centrul parcului Drumul Taberei, pe fundul unui lac secat. Luminiţele s-au aprins în această seară, iar mâine târgul se va deschide publicului. Doar cei vaccinaţi şi trecuţi prin boală vor avea voie să intre. Oamenii vor avea acces inclusiv la un patinoar, unde preţul pentru o oră este de 10 lei. După ce vor să facă mişcare, vizitatorii vor putea cumpăra diferite produse tradiţionale său mici.

Ambele târguri, cel din Piaţa Universităţii şi cel din Drumul Taberei, vor funcţiona de la ora 12 până la ora 20.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO