Târg cu mâncare tradițională la Iași. Producătorii locali, vedetele evenimentului: „100% natural, cu ingrediente naturale”
Arome de plăcinte și carne la grătar i-au ademenit pe cei care au trecut în ultimele zile prin parcul Copou, din Iași. Micii producători locali au venit cu bunătăți - dulci și sărate. Mulți le-au savurat pe loc, alții au luat ceva și pentru acasă.
Porțiile generoase de friptură și cartofi prăjiți, micii și puiul la rotisor au fost vedetele târgului din Iași. Unii au luat pastramă sau alte bunătăți și pentru acasă.
Andrei Podeanu, producător local: „Toate produsele pe care le facem sunt preparate de noi, 100% natural, cu ingrediente naturale. Mixul de condimente pentru mici este făcut de noi, absolut natural. Sarea pe care o folosim este direct de la salină, nu folosim absolut niciun nitrit, zero”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Plăcintele moldovenești, cozonacii și alivencii s-au dat imediat ce au fost scoase din cuptoare.
Reporter: „De cate ori ați încins cuptoarele, până la ora asta?”
Oană Crețu, producător: „De dimineață merg într-una. sunt făcute că la mama acasă, suntem atestați, avem tot ce trebuie, e gustul copilăriei”.
Setea se stinge cel mai bine cu o bere, într-o zi călduroasă.
Andrei Mihalache, berar șef: „Ne axăm mai mult pe produsele artizanale, produse făcute în cantități mai mici, cu ingrediente de înaltă calitate”.
Ce bunătăți au mai adus micii producători locali?
Răcoritoarele cu miere și cătină, pline de vitamine, sunt numai bune pentru un plus de energie.
Virgil Sandu, producător: „E o bombă de vitamine și antioxidanți, destinația lor este întărirea sistemului imunitar, cătina conține de vreo 10 ori mai multă vitamina C decât citricele”.
După un tur al târgului, vizitatorii și-au făcut provizii, după cum le-a fost pofta.
Vizitatoare: „Am luat de la lactate unt de 80% grăsime, care arată foarte bine și este foarte gustos. Și o ruladă cu cașcaval, cu urdă și cu marar. Am luat polen crud, am și nepoței, dimineața îi păcălesc, văd eu cum, și reușesc să le dau”.
Targul cu bunatati de la Iași promovează micii producători din zona Moldovei.