Proteste in toata tara fata de cruzimea cu care a fost ucis ursul ratacit din Sibiu. De ce a fost incinerat imediat

Ultima actualizare: 18-10-2016 07:08

Cruzimea cu care a fost ucis ursul care s-a ratacit miercuri in Sibiu si actiunea brutala a autoritatilor au revoltat opinia publica. Sute de oameni din mai multe orase s-au mobilizat pe Facebook si au iesit in strada sa protesteze.

Au cerut demisia celor vinovati si gasirea unor solutii pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete. Intre timp, premierul a solicitat, pana luni, rapoarte complete de la autoritatile care nu au fost in stare sa tranchilizeze ursul si s-au grabit sa il impuste.

Revoltati ca ursul a fost ucis, si nu tranchilizat, sute de oameni au iesit in strada, in centrul Capitalei.

"Sunt niste suflete si au dreptul la viata, asa cum au oamenii, si animalele au", a explicat o fetita.

Si in Craiova oamenii au portestat fata de actiunea brutala a autoritatilor.

In Sibiu, peste 200 de persoane au participat  vineri seara la un mars pentru care au venit cu pancarte, jucarii de plus sau masti. Au cerut sa se faca dreptate si sa afle tot adevarul, pentru ca astfel de incidente dictate de panica si dezorganizare sa nu se mai repete.

Protestul de la Sibiu s-a incheiat dupa aproximativ doua ore, in fata prefecturii. Oamenii vor marsalui din nou pe strazile Sibiului si duminica.

Intre timp, procurorii care au preluat cazul si continua cercetarile.

Pentru ca au existat suspiciuni ca ursul era de fapt un pui, o asociatie a cerut sa fie masurat si cantarit in prezenta unor martori, dar a aflat cu surprindere ca animalul a fost incinerat chiar in ziua impuscarii.

Inspectorii DSV, care au stabilit ca avea intre 5 si 6 ani si cantarea 176 de kilograme, nu au pastrat nici macar un dinte al ursului, pe baza caruia putea fi dovedita varsta.

In schimb, au trimis probe toxicologice la Bucuresti sa vada daca ursul a fost tratat cu medicamente sau tranchilizat inainte sa fie impuscat.

Inclusiv Ministerul Mediului a cerut o ancheta si nu exclude varianta ca ursul sa fi fost adus intentionat de cineva in oras.

Autoritatile spun ca trebuie infiintat rapid Serviciul de urgenta pentru animale salbatice - SUAS, singurul cu drept sa impuste ursii daca nu ii salveaza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO