Prințul Paul de România nu este cetățean francez și va fi adus în țară
Judecătorii francezi le-au cerut colegilor de la Curtea de Apel Brașov să le trimită cât mai repede cu putință mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Paul al României.
Magistrații de la Paris au nevoie de aceste documente înainte să decidă dacă îl trimit în țară sau nu, pentru a-și ispăși pedeapsa de trei ani și patru luni de închisoare. Între timp, ies la iveală noi detalii despre capturarea fugarului dat în urmărire internațională.
Surse oficiale din Poliția Română au precizat pentru Știrile Pro TV că Prințul Paul de România nu este cetățean francez, așa cum s-a vehiculat în presă, astfel că nu vor exista probleme privind predarea sa în România.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conform surselor citate, Prințul Paul s-a născut în Franța, însă nu are cetățenie franceză.
El a fost prezentat, marți, instanței, care a confirmat mandatul european de arestare. Astfel, a fost arestat preventiv și trimis în penitenciarul ”La Prison de Fresnes”.
În cursul zilei de 29 iunie, el va fi prezentat la Curtea de Apel din Paris, în paralel desfășurându-se cooperarea dintre autoritățile judiciare, pentru îndeplinirea procedurilor obișnuite în situații de predare.
Sursele oficiale mai spun că poliția franceză a desfășurat activități specifice continue în ultimele două săptămâni, ”într-o cooperare exemplară cu poliția română”.
Cum a fost prins Prințul Paul de România
Prințul Paul de România a fost capturat pe stradă, în timp ce plasa o comandă la o cafenea. El a fost depistat în Arondismentul 9 din Paris, unde, de cel puțin o lună, frecventa o zonă de cafenele.
De fiecare dată când venea la cafenea, era singur și purta o mască de protecție pe drum.
Sursele oficiale din poliție mai spun că, atunci când era în cafenea, petrecea foarte mult timp pe telefon și, cel mai probabil, discuta pe rețelele de mesagerie.
Pe de altă parte, el nu a opus rezistență la venirea agenților și a fost cooperant, prezentând un pașaport britanic.