Piedone, luat de DNA de pe Aeroportul Otopeni. Era în avionul vizat de o alertă cu bombă
Cu doar 4 zile înainte de pronunțarea deciziei definitive în dosarul Colectiv, Cristian Popescu Piedone, a fost luat de pe Aeroportul Henri Coandă și dus la sediul Direcției Naționale Anticorupție.
El se îmbarcase chiar în avionul cu alertă cu bombă care avea destinația Munchen.
Procurorii anticorupție au anunțat că primarul sectorului 5 este urmărit penal pentru abuz în serviciu.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Este bănuit de abuz în serviciu, în legătură cu salubrizarea sectorului. L-ar fi denunţat fostul primar de sector, Daniel Florea. El a fost chemat ca martor şi va da declaraţii că aşa face orice cetăţean.
Comunicatul oficial al DNA despre Piedone:
”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 5 din municipiul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
După preluarea atribuțiilor aferente funcției de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu știință ar fi omis să ia măsurile inerente atribuțiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 București adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului.
În consecință, o societate comercială care nu deținea licență, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25 % față de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condițiile în care societatea SALUBRIZARE Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deținută de Sectorul 5 București, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv.
Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”
Câteva ore mai târziu, Popescu Piedone a fost lăsat să plece acasă, fără nicio o restricţie.
Piedone, reținut de DNA în avion, chiar când voia să plece din România
Autoritățile susțin că vineri dimineață, la ora 06.00, un apel anonim la 112 anunța că un avion va exploda. Imediat, a fost anunțat SRI care a luat măsuri antiteroriste.
Cursa de Munchen a fost oprită la sol și avionul a fost percheziționat minuțios.
Autorităţile au instituit o celulă de criză formată din specialişti din cadrul SRI, dar şi din poliţişti de la Transporturi Aeriene şi Frontieră. Passagerii au fost debarcaţi din aeronavă şi verificaţi de o echipă de pirotehnişti. De asemenea, şi bagajele lor au fost verificate
Marius Ștefănescu, pasager: ”Când ne-am dat jos din aeronavă, ne-au aşteptat trupele speciale de la SRI, trupele antitero împreună cu echipajele canine care verificau fiecare pasager în parte şi fiecare bagaj.”
La final, s-a constatat că a fost o alertă falsă.
În timp ce avionul decola cu o întârziere de 5 ore, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, intra în biroul procurorilor DNA.
Cristian Popescu Piedone: ”Am fost anunțat că am calitatea de suspect. Este o plângere făcută de fostul primar, legată de contracte de salubritate în care el s-a autodenunțat. Veți vedea că nu e așa...”
Dincolo de această anchetă, Cristian Popescu Piedone așteaptă decizia instanței în dosarul Colectiv.
El a primit în prima instanță o condamnare de 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare în cazul clubului Colectiv.
Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să se pronunţe în 3 mai în dosarul Colectiv, după mai multe amânări.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: dna, primar, Cristian Popescu Piedone, coruptie,
Dată publicare:
29-04-2022 11:06