Surse: Care ar putea fi cauzele care au dus la cele două tragedii aviatice din județul Constanța
Două accidente aviatice, soldate cu 8 morți, au avut loc miercuri seară, unul după celalalt,
Potrivit surselor Știrile PRO TV, în privința MIG-ului 21 Lancer există suspiciuni că ar fi avut probleme tehnice, iar în ceea ce privește elicopterul IAR 330 PUMA, se pare că acesta s-ar fi prăbușit din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Înainte de a se prăbuși, elicopterul s-ar fi aflat la malul mării, unde vremea se schimbă rapid. Astfel, există și posibilitatea ca palele să fi fost înghețate sau că elicopterul să fi lovit ceva în aer.
Aceleași surse transmit că MIG-urile nu sunt verificate periodic, însă niciunul dintre aceste aparate de zbor nu pleacă de la sol înainte de verificate tehnic. Misiunea de de miercuri a MIG-ului 21 Lancer a fost una de supraveghere și a fost aprobată de comandantul bazei. Pilotul nu s-a catapultat înainte de prăbușire.
MIG-ul, prăbușit la câteva sute de metri de Mănăstirea Efrem
Avionul de luptă decolase de la baza militară Mihail Kogălniceanu și era în misiune de patrulare. În căutarea lui a fost trimis un elicopter al Armatei, IAR 330 PUMA. S-a prăbușit și el, și din păcate. Toți cei 7 militari de la bord au murit. La aproximativ trei ore distanță, Ministerul Apărării a anunțat și că pilotul avionului MIG a fost găsit fără viață. Reușise să se catapulteze din carlingă. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!
Avionul MiG 21 Lancer a dispărut de pe radar miercuri seară, la ora 20 și 3 minute, la 13 minute după ce a decolat de la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Potrivit Ministerului Apărarii, aeronava era într-o misiune de patrulare deasupra Dobrogei.
Inițial, a pierdut legătura radio și, ulterior, un martor a anunțat la 112 că s-a auzit o bubuitură, urmată de un incediu puternic la sol. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care cerul se luminează brusc.
Avionul de luptă a căzut la câteva sute de metri de Mănăstirea Efrem din localitatea Gura Dobrogei, într-o zonă greu accesibilă.
Aeronava MiG 21 Lancer aparținea Bazei 86 Aeriene Borcea.
Operațiunea de căutare s-a desfășurat cu dificultate
La 40 de minute după ce a dispărut de pe radar, Ministerul Apărării a comunicat și al doilea incident aviatic. Elicopeterul IAR 303 - PUMA, trimis în misiune de căutare - salvare, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut și el de pe radar. Pilotul raportase condiți de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.
La bord era un echipaj format din șapte militari. Doi dintre ei erau salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române. E greu de spus, însă, în acest moment, de ce s-a prăbușit avionul MiG.
Cel mai tânăr dintre cei decedați, un copilot, avea 21 de ani și avea 500 de ore de zbor, iar pilotul, un bărbat de 41 de ani, avea 1500 de ore de zbor
Operațiunile de căutare au fost foarte dificile pentru că este foarte frig în acea zonă, a nins, iar vântul a suflat cu putere. În pădure este foarte greu de intrat din cauza terenului accidentat.
Sursa: Pro TV
Etichete: constanta, armata romana, mig 21 lancer, accidente aviatice,
Dată publicare:
03-03-2022 10:10