Super Luna a trecut. Urmeaza alte catastrofe?

Ultima actualizare: 01-10-2012 01:57
Luna Plina, Super Luna

Ca si restul pamantenilor, romanii si-au indreptat si ei sambata seara privirile spre cer ca sa admire cea mai mare si mai stralucitoare luna plina din ultimii 20 de ani.

Doar ca... noi am avut ghinion: nori grosi au acoperit cerul deasupra intregii tari, asa ca nu ne ramane decat sa asteptam urmatoarea Super Luna, in 2029.

Luna se roteste in jurul Pamantului o data la 29 de zile. Aseara, astrul s-a aflat pe orbita la perigeu, adica a trecut la cea mai mica distanta de noi: 356.578 de kilometri. Distanta medie este de 384.000 de kilometri, iar cea maxima de aproximativ 405.000 kilometri.

S-a intamplat cu 2 zile inainte de echinoctiu, insa si mai interesanta a fost coincidenta fenomenului cu faza de luna plina.

Unii astrologi sunt de parere ca aceasta combinatie favorizeaza producerea de dezastre naturale. Exista si voci potrivit carora Super Luna aduce chiar Sfarsitul Lumii.

Coincidenta sau nu?

Cativa cercetatori fac o legatura directa cu catastrofele din ultimele decenii. In 1974 cand a avut loc o astfel de apropiere a lunii, chiar in ziua de Craciun, Ciclonul Tracy a devastat o zona intinsa de pe continentul australian, provocand pagube imense.

Acum 19 ani, in 1992, la 120 de km de coasta din Pacific, un cutremur de gradul 7 a omorat 180 de oameni in Nicaragua.

In 2005, cu doua saptamani inainte de producerea fenomenului, in Indonezia au murit sute de mii de oameni din cauza unui tsunami devastator.

Astronomii atrag insa atentia ca toate sunt speculatii. Calculele acestora arata totusi ca in aceasta perioada Luna deformeaza Pamantul, iar mareele pot fi mai intense.

Si totusi, nu este o luna plina ca oricare alta... insista astrologii. Ne putem astepta la excese de tot felul.

"Soarele este in Pesti, luna este in Fecioara si cumva trebuie sa se schimbe ceva in interiorul fiintei. Avem o hipersensibilitate, o stare de vulnerabilitate, suntem mai agitati", a declarat Neti Sandu.

Biblia, despre Sfarsitul Lumii: Va fi cutremur mare, Luna se va face rosie

19 martie, ziua Z. Super Luna ar putea produce catastrofe

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO