Sfarsitul lumii, in varianta din Biblie: Va fi cutremur mare, Luna se va face rosie

Dată publicare: 19-03-2011 12:21
Dată actualizare: 04-12-2012 19:08


Biblia, despre Sfarsitul Lumii: Va fi cutremur mar...
Parintele Constantin Stoica, despre Apocalipsa bib...

Super Luna anuntata de astrologi astazi agita spiritele si creeaza noi teorii ale conspiratiei, dar si motive pentru a crede in Apocalipsa si in iminenta sa. Asculta parerea parintelui Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Evenimentul astronomic al ultimelor doua decenii. Pe 19 martie suntem martorii perigeului lunar – adica momentul in care Luna va ajunge la cea mai mica distanta de Pamant.

Toata aceasta intamplare a fost numita de catre astrologul Richard Nölle drept Super Luna, deoarece nu numai ca va fi la perigeu dar coincide si cu faza de luna plina si va fi in cel mai apropiat punct din ultimii aproape 20 de ani. Potrivit lui Nölle, aceasta combinatie speciala va determina o crestere a incidentei dezastrelor naturale.

Nölle a sugerat ca Super Luna va face ravagii: vor fi cutremure, furtuni masive, activitate vulcanica intensa dar si alte catastrofe naturale. Afirmatiile lui Nöelle pot avea o baza stiintifica (chiar daca astrologia nu este acceptata ca o stiinta reala).

Cele mai uimitoare imagini cu planeta Pamant! Cum arata un fulger vazut din Statia Spatiala Internationala

Doi seismologi citati intr-un articol de pe Life's Little Mysteries spun ca asa cum gravitatia Lunii are un efect asupra mareeleor de pe Pamant, ea poate avea, de asemenea, un efect minim asupra "mareelor terestre" sau "mareelor de magma de sub scoarta terestra.

Directorul Pacific Northwest Seismic Network, John Vidale, a declarat ca "vom vedea o crestere mai mica de 1% in activitatea cutremurelor si un raspuns usor mai mare in cazul activitatii vulcanilor" in timpul unei lune pline, fata de o luna noua.

Sfarsitul lumii la 21 mai si 21 octombrie

Pe de alta parte, exista un grup religios care nu este ingrijorat de data de 19 martie si nici de Super Luna, ci de un dezastru la nivel mondial care va declansa Apocalipsa si care se va intampla pe 21 mai 2011. Potrivit Daily Mail, grupul poarta numele Family Radio Worldwide si a prezis un cutremur puternic la nivel mondial pe 21 mai care va insemna sfarsitul lumii si revenirea lui Isus Hristos pe pamant.

Imagini uluitoare de la granita atmosferei terestre. Uite cum se vede Tamisa din stratosfera – VIDEO

Grupul considera ca acest cutremur va fi de fapt un precursor al revenirii Mantuitorului, fapt care se va petrece pe 21 octombrie a acestui an. Grupul este atat de convins de acuratetea profetiei si calatoreste de ceva vreme prin Statele Unite cu o caravana, pentru a raspandi “vestea”.

Ce spune Biblia Ortodoxa?

Cartea Sfanta nu prezice o data anume la care un mare cutremur va zgudui pamantul. Dar in capitolul Apocalipsa 6:12-14 ni se spune:

"12. Si m-am uitat cand a deschis pecetea a sasea si s-a facut cutremur mare, soarele s-a facut negru ca un sac de par si luna intreaga s-a facut ca sangele,

13. Si stelele cerului au cazut pe pamant, precum smochinul isi leapada smochinele sale verzi, cand este zguduit de vijelie.

14. Iar cerul s-a dat in laturi, ca o carte de piele pe care o faci sul si toti muntii si toate insulele s-au miscat din locurile lor. "

Exista un alt pasaj biblic care respinge insa data de 21 mai. In Evanghelie dupa Matei, 24:36 Iisus spune apostolilor:

"35. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

36. Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.

37. Si precum a fost in zilele lui Noe, asa va fi venirea Fiului Omului.

38. Caci precum in zilele acelea dinainte de potop, oamenii mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie,

39. Si n-au stiut pana ce a venit potopul si i-a luat pe toti, la fel va fi si venirea Fiului Omului. "

Aceasta declaratie a Mantuitorului a venit ca raspuns la intrebarea ucenicilor "Care va fi semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului acestuia? "

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Parintele Constantin Stoica a delcarat pentru stirileprotv.ro ca Apocalipsa este o carte foarte greu de interpretat si ca intotdeauna ea a insemnat o piatra de incercare pentru toti cei care au studiat-o.

Oficialul a explicat faptul ca numai Dumnezeu Tatal stie cand va veni Sfarsitul Lumii si ca, desi exista tot felul de grupuri care propovaduiesc venirea lui Hristos sau Apocalipsa, orice crestin practicant trebuie sa aibe nadejde in Dumnezeu, sa aibe credinta si sa nu se lase prada unor astfel de lucruri.

Pregatirea este cheia pentru a supravietui dezastrului

Oricare ar fi convingerile personale ale fiecaruia, un lucru este cert: dezastrele naturale se intampla zilnic si estimarea acestora nu este intotdeauna posibila. Insa este bine sa fim pregatiti pentru orice, fie ca vorbim despre 19 martie, 21 mai sau alta data.


VIDEO PROTVPLUS.RO