Studenții români se luptă pentru o șansă de a construi alături de experți prototipuri pentru ideile lor de afaceri
60 de echipe formate din aproape 500 de studenți se luptă pentru o șansă de a construi alături de experți prototipuri pentru ideile lor de afaceri în domeniul tehnologiei.
De la roboți care reciclează plasticul și drone care spală geamurile până la platforme de educație și consiliere pentru copii. Echipele selectate se vor întâlni cu utilizatorii și cu potențialii investitori. Iar, în următoarele 4 luni vor învăța de la experți cum să-și pună ideile în aplicare și să găsească finanțare pentru ele.
„Book me” este un start up care generează basme terapeutice pentru copii. Ulterior, cei mici își pot crea personajul principal din cartea pe care o vor primi atât în format fizic cât și digital.
Radu Lepădatu, student: ”Vom personaliza basme pentru copii, aici o să intervină părintele să aleagă nevoile, provocările pe care le întâlnește la copilul lui, de exemplu, copilul nu se înțelege cu prietenii săi sau mănâncă prea mult fast food, ori nu își face temele sau sta prea mult pe telefon. Cartea va conține maxim 6 basme, după va intra copilul în poveste să își caracterizeze personajul principal”.
Tinerii fondatori spun că în prima fază ar avea nevoie de o finanțare de 15 mii de euro.
Un robot în miniatură ne arată cum plasticul poate fi reciclate și tranformat în filamente pentru imprimante 3D. La o scară mai mare, acest start-up ar putea avea un impact major în reciclarea plasticului, spun fondatorii, care ar avea nevoie de 1000 de euro pentru următorul pas.
Ștefan Stoica, student: ”Piață din România, e foarte puțin dezvoltată pe reciclare, mai ales în segmentul de 3d printing, un segment în foarte mare creștere. Imprimarea 3d implică introducerea plasticului în natură, noi dacă reușim acel plastic să îl refolosim cât de cât, aducem un plus tehnologiei și îl putem folosi mai departe”.
Răzvan Ruginiș, profesor, Universitatea Tehnică: "De 10 ani ne întâlnim în martie cu tineri care au o viziune de schimbare a lumii care alături de mentori, de companii, încearcă să construiască pe o perioadă de 4 luni prototipuri, propuneri de companii ce vor primi sprijinul.
Andrei Pitiș, antreprenor şi fondator Innovation Labs: ”Iată că este nevoie de un program de pre accelerare, care să le permită studenților să își descopere talentele antreprenoriale pentru a crea suficiente echipe, pentru că ducem lipsă de antreprenori, sunt în zona de tehnologie mai multe fonduri de investiții și mai mulți bani decât proiecte”.
Pogramul a fost creat în colaborare cu marile universități din România și se desfășoară simultan în București, Iași și Sibiu.
Sursa: Pro TV
Etichete: inovatie, afaceri, experti, start-up, studenti romani,
Dată publicare:
21-03-2022 09:36