Studenții italieni de la medicină vor să profeseze în România
Tinerii medici italieni, școliți de profesorii Universității Dunărea de Jos din Galați, ar putea lucra în curând în spitalele de la noi.
Cel puțin asta au spus la absolvire studenții extensiunii pe care Facultatea de Medicină din Galați o are la Enna, în Italia.
Tinerii au studiat partea teoretică în Peninsulă cu profesori români, iar pentru laboratoare și practică au venit în țara noastră.
Alegeri 2024
07:05
LIVE TEXT | Alegeri prezidențiale 24 noiembrie 2024 - prezența la vot. Câți români au votat până acum
06:58
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 24 noiembrie 2024. S-au deschis urnele. Românii își aleg președintele
06:55
LIVE TEXT | Referendum București 24 noiembrie 2024. Bucureștenii răspund la 3 întrebări care să schimbe viitorul Capitalei
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
Student: „Medicina este, sigur, o universitate grea, dar profesorii noștri au fost foarte bravi pentru a face mai plăcute lecțiile, cursurile și laboratoarele. Îmii place chirurgia generală".
Giosiana Consoli, mama Ginevrei: „Îmi pare tare rău că nu a putut fi prezent și tatăl ei. Suntem cu adevărat mândri, după atât de multe sacrificii. I-am susținut pe copii în toți acești ani și am trecut prin momente dificile".
Unii absolvenți nu exclud varianta de a profesa în România.
Absolventă: „Acum nu știu. Sper în Italia, dar, dacă se poate, și aici, în România".
Dr. Aurel Nechita, fondatorul Facultății de Medicină Galați: „Îi aștept în continuare să vină și la rezidențiat. I-am sfătuit să vină și mi-au promis, jumătate din ei, că vor veni în noiembrie să dea rezidențiat în România. Vorbesc foarte bine limba română, deci se descurcă fără probleme".
Facultatea de Medicină și Farmacie de la Galați a fost înființată în urmă cu 18 ani și este singura din țara noastră cu o filială cu predare în limba română într-un alt stat european.
Deschiderea extensiunii de la Enna, Sicilia, a fost privită cu scepticism și întâmpinată cu un proces intentat de statul italian, care a considerat-o nelegitimă.
În cele din urmă, în baza legislației comune europene, dascălii de la Galați au convins instanțele.