Au mers in satele din Romania si le-au readus zambetul pe chip. Cum arata zeci de femei dupa ce au fost machiate de stilisti

Dată publicare: 19-10-2015 19:10
Dată actualizare: 22-10-2015 07:07


Cativa stilisti din Constanta au readus zambetul pe chipul a zeci de femei din satele din Dobrogea, care nu stiu sa spuna cand au avut ultima data timp doar pentru ele.

Doamnele au fost rasfatate cu machiaje si coafuri gratuite. Voluntarii care au organizat totul vor sa le arate si partea frumoasa a vietii.

Caminul cultural din satul Silistea s-a transformat in doar cateva minute in salon de infrumusetare. In timp ce stilistii incalzeau apa la aragaz pentru spalat pe cap, clientele asteptau nerabdatoare sa vada transformarea. Petronela a "inflorit" dupa ce a trecut prin mainile stilistilor.

Petronela Bumbu: Astazi este ziua noastra fericita ca de altfel numai munca stim
Reporter:de ce nu va faceti mai mult timp pentru dvs? ca nu este, uitati in palma se cunoaste, multa munca mai ales acasa, cu animalele, nu ne ocupam de noi."

Nici Florica nu mai are timp sa mearga la salon ca sa-si vopseasca parul.

Florica Beis: “De machiat nu m-am machiat niciodata. As incerca dar transpir la fata si mi-e teama ca se ia machiajul, ma spal, dar sa nu ma fac urata."

La fel gandesc sute de femei din mediul rural, care pun mai presus de infatisarea lor munca de la camp sau din gospodarie.

Reporter: Cand v-ati vopsit ultima data?
Femeie: Aaa, sunt ani, vreo 2 ani. Nu ne permitem, munca campulu"

Multumit de transformare a fost inclusiv acest domn care si-a insotit curios sotia.

Sotul: Bruneta a fost, sa se faca un pic roscata, visinie. Sunt 30 de ani de cand suntem casatoriti va dati seama, de atunci e brunet.
Reporter: Cum va place machiata sau nemachiata?
Sotul: Originala, foarte putin se ajusteaza

Initiativa apartine unei organizatii non guvernamentale din Constanta care a reusit sa convinga mai multi stilisti sa le aranjeze gratuit pe doamne.

Isabela Stefan-Iorga, reprezentant Civicum Voluntaris: "Sa-si aduca aminte sa fie pe primul plan in ciuda faptului ca au munca in gospodarie, la camp, familie, sot, au grija de atatea lucruri si de multe ori se neglijeaza"

Viorela Costea, stilist: "O femeie a plans de fericire, fiecare femeie are o reactie diferita, dar toate sunt positive."

140 de doamne si domnisoare din mai multe sate din Constanta au fost aranjate in cadrul campaniei "Frumusetea Dobrogeana".


VIDEO PROTVPLUS.RO