Sticle incendiare, arcuri cu săgeți și baricade, în Hong Kong. Ciocniri violente


Ultimul update: Luni 18 Noiembrie 2019 10:03
Data publicarii: Luni 18 Noiembrie 2019 08:25
Categorie: Stiri externe

A fost din nou o duminică violentă pe străzile din Hong Kong. Manifestanţi pro-democraţie au tras cu arcuri cu săgeţi şi au aruncat proiectile incendiare în poliţişti.

Ciocnirile au avut loc în campusul Politehnicii, universitate pe care de câteva zile studenţii au transformat-o într-o fortăreaţă.

Un ofiţer care ţinea legătura cu presa a fost rănit de o săgeată şi a ajuns la spital.

Pentru a-i dispersa din zonă, forțele de ordine au tras mai multe focuri spre manifestanți, dar fără a folosi muniție reală. Protestatarii formaseră o baricadă în fața Politehnicii și încercau să se apere cu umbrele. Au avut nevoie de ele pentru că în scurt timp polițiștii au intervenit cu tunuri cu apă, după ce au văzut mai mulți tineri care trăgeau cu arcuri cu săgeti de pe acoperișurile Universitătii.

La un moment dat, una dintre mașinile blindate ale scutierilor s-a blocat în cărămizile puse drept capcană de studenți pe șosea. Tinerii au profitat de moment și au aruncat în vehicul cu sticle incendiare, dar, după câteva clipe de tensiune, autospeciala a fost mutată.

Violențele de ieri au făcut victime în tabăra forțelor de ordine. Un polițist a fost rănit la picior cu o săgeată trasă de unul dintre manifestanții pro-democrație. Campusul Politehnicii este ultimul loc ocupat de activiști, folosit drept obiectiv pentru a bloca principalul tunel rutier al orașului, care se află în apropiere.

„Poliția din Hong Kong a emis un avertisment dur protestatarilor de aici din Universitatea Politehnicii, spunând că, dacă vor continuă să folosească forța la un nivel atât de moral că mai devreme, cu proiectile incendiare și atacuri cu arcuri cu săgeţi, pe care le-au tras spre poliție, ofiţerii nu vor avea de ales decât să folosească o „forță minimă", spun ei, și, dacă este necesar, să tragă direct cu muniție”, transmite Anna Coren, corespondent CNN.

În ciuda avertismentelor, protestatarii intentionează să paralizeze în continuare Hong Kong-ul, pentru a pune presiune asupra autoritătilor, în speranța că vor scăpa de influența Chinei. În această atmosfera tensionată, guvernul a anunțat că școlile vor fi și astăzi închise.

VIDEO PROTVPLUS.RO