Steag rosu pe intregul litoral, din cauza curentilor si a apei reci. Cum isi risca turistii propria viata


Ultimul update: Joi 06 Iulie 2017 07:10
Data publicarii: Luni 03 Iulie 2017 16:43
Categorie: Stiri actuale

Salvamarii au arborat luni steagul rosu de pericol pe toate plajele. Statiunile s-au aflat sub cod galben de vant puternic, iar in apropierea tarmului valurile au depasit un metru in inaltime.

Zeci de turisti au fost salvati de la inec in ultima clipa, doar ca incredibil de multi si-au riscat din nou vietile si s-au intors in apa. 6 oameni au murit inecati in ultima luna, 3 dintre ei chiar, in acelasi loc, la Eforie Nord.

Pare greu de crezut ca pe o astfel de mare agitata zeci de turisti au ignorat, cu tupeu atat avertismentele salvamarilor cat si pe cele ale rudelor. Un domn a plutit pe un colac si, desi sotia il implora sa vina la mal, barbatul nu a tinut cont de nimic. Turistul nu a ascultat nici de salvamar si, la un moment dat, s-a rasturnat cu tot cu colac.

Alin Lupu, salvamar: "Nu le putem interzice scaldatul, caci nu ne vor intelege niciodata. Domnul cu colac este deja a treia oara cand a fost fluierat de colegii mei, nu vrea sa ne inteleaga."

Curentii puternici si valurile au pus la incercare chiar si echipajele de patrulare ale salvamarilor care s-au putut deplasa doar cu ajutorul skyjeturilor.

In apropierea tarmului s-au format curenti circulari foarte reci care actioneaza precum o turbina. Absorb catre larg tot ceea ce este la suprafata apei.

Turist: "Vine ca un fel de roata, te trage spre interior, spre larg, pe dedesubt. Cel de suprafata vine spre mal si celalalt pe partea de jos trage spre larg. Am fost mai in larg, dar marea nu era asa de agitata si m-am panicat m-am invatat minte si merg pana unde ne spun salvamarii."

In aceasta perioada in apropierea tarmului se formeaza in doar cateva minute gropi adanci de pana la doi metri pe care nu le pot identifica nici salvamarii. Cel mai periculos e pentru copii. Marti vremea se anunta la fel de capricioasa cu vant puternic iar steagul rosu va fi mentiunt.

 

Valuri mari, apa foarte rece si steag rosu, pe litoral. Salvamarii i-au pazit pe turisti sa nu fie trasi in larg
Cum isi risca sanatatea turistii dornici de un bronz rapid. Arsurile solare pot duce la aparitia melanomului
VIDEO PROTVPLUS.RO