Starea drumurilor. Sunt închise toate drumurile naționale și județene în Botoșani, din cauza ninsorii

×
Codul embed a fost copiat

Mai multe sectoare de drum naţional din zona Moldovei sunt închise joi dimineaţă din cauza zăpezii depuse pe carosabil, a vizibilităţii reduse, ca măsură de siguranţă a participanţilor la trafic.  

LIVE UPDATE, starea drumurilor din județele afectate de ninsori:

UPDATE 14:20 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii depuse pe carosabil, a vizibilității reduse, ca măsură de siguranță a participanților la trafic, circulația este închisă pe următoarele tronsoane de drumuri naționale:

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIE ÎNCHISĂ

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

- toate DN-urile din județul Botoșani.

1. DN 2 Bacău – Hârlești, județul Bacău;

2. DN 15D Roman - Piatra Neamț, județul Neamț;

3. DN 15B Tg Neamț – Cristesti, județul Neamț;

4. DN 15C Tg Neamț – Tarzia, județul Neamț;

5. DN 2 Secuienii Noi – Nisiporesti, județul Neamț;

6. DN 2 Fălticeni – Siret, județul Suceava;

7. DN 17 Suceava – Păltinoasa, județul Suceava;

8. DN 17A Rădăuti - Dornești- Sucevița, județul Suceava;

9. DN 29 Suceava – Botoșani, județul Suceava;

10. DN 2H Rădăuți – Vicovu de Jos, județul Suceava;

11. DN 17A Rădăuți – Marginea, județul Suceava;

12. DN 2K Solca – Milișăuți, județul Suceava;

13. DN 28A Târgu Frumos-Pașcani-Moțca, județul Iași;

14. DN 28B Târgu Frumos-Hârlău-Botoșani, județul Iași.

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIE RESTRICȚIONATĂ PENTRU AUTO CU MASA MAI MARE DE 7,5 TONE:

- DN 2 Secuienii Noi – Nisiporești, județul Neamț;

- DN 2 Nisiporești - Moțca, județul Iași.

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIE RESTRICȚIONATĂ PENTRU AUTO CU MASA MAI MARE DE 3,5 TONE:

- DN 2 Suceava – Rădăuți, județul Suceava;

- DN 2 H Rădăuți- Milișăuți, județul Suceava;

- DN 28 Albița – Răducăneni, județul Iași.

Ninge moderat, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Botoșani, Bistrița -Năsăud, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (viscol, vizibilitate redusă) traficul aerian pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, județul Suceava a fost închis.

Înainte de a pleca în călătorie, asigurați-vă rezerve de carburant, apă și hrană și luați în considerare amânarea deplasărilor nonurgente pe perioada manifestărilor meteorologice periculoase!

Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule și permiteți intervenția utilajelor de deszăpezire, precum și a autovehiculeor care circulă în regim prioritar!

UPDATE 10:00 Aeroportul din Suceava a fost închis, joi, din cauza condiţiilor meteo extreme.

Potrivit conducerii aeroportului, din cauza ninsorii abundente, a rafalelor de viscol puternic şi a vizibilităţii spre zero, programul de zbor este afectat şi momentan nu se poate opera în condiţii de siguranţă, deşi pista de aterizare - decolare este curăţată.

Totodată, din cauza condiţiilor meteo extreme, echipajele de pe zborurile Wizz Air care urmau să plece joi dimineaţă la Dortmund şi la Paris Beauvais au decis anularea decolării.

"Echipele noastre de deszăpezire intervin nonstop cu utilaje şi materiale pentru a menţine infrastructura în condiţii de operare, însă vremea extremă împiedică în acest moment desfăşurarea operaţiunilor aeriene conform orarului. Rugăm pasagerii să păstreze legătura cu operatorul aerian", a transmis directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa.

UPDATE 8:30 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii depuse pe carosabil, a vizibilității reduse, ca măsură de siguranță a participanților la trafic, circulația este închisă pe următoarele tronsoane de drumuri naționale:

- toate drumurile publice din afara localităților din județele Botoșani și Iași;

DN 2 Bacău – Hârlești, județul Bacău;
DN 2F Buhoci – Străminoasa, județul Bacău;
DN 15D Roman - Piatra Neamț, județul Neamț;
DN 15B Tg Neamț – Cristesti, județul Neamț;
DN 15C Tg Neamț – Tarzia, județul Neamț;
DN 2 Secuienii Noi – Nisiporesti, județul Neamț;
DN 2 Fălticeni – Siret, județul Suceava;
DN 17 Suceava – Păltinoasa, județul Suceava;
DN 17A Rădauti - Dornești, județul Suceava;
DN 29 Suceava – Botoșani, județul Suceava;
DN 2H Rădăuți – Vicovu de Jos, județul Suceava;
DN 17A Rădăuți – Marginea, județul Suceava;
DN 2K Solca – Milișăuți, județul Suceava;

DN29A Suceava-Zvoriştea.

Drumuri naționale cu circulație restricționată pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone:

- DN 2 Secuienii Noi – Nisiporești, județul Neamț;

- DN 2 Nisiporești - Moțca, județul Iași.

Înainte de a pleca în călătorie, asigurați-vă rezerve de carburant, apă și hrană și luați în considerare amânarea deplasărilor nonurgente pe perioada manifestărilor meteorologice periculoase!

Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule și permiteți intervenția utilajelor de deszăpezire, precum și a autovehiculeor care circulă în regim prioritar!

UPDATE 7:50 Mai multe drumuri naţionale din judeţul Neamţ au fost închise circulaţiei rutiere din cauza Codului roşu de ninsori şi viscol, a declarat, joi, prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Sectoarele de drum naţional închise sunt DN 15B Târgu-Neamţ - Cristeşti, DN 15C Târgu-Neamţ - Târzia - limita cu judeţul Iaşi, DN 15D Roman - Crăieşti - limita cu judeţul Vaslui, DN 15D Piatra-Neamţ - Roman şi DN 2 Secuienii Noi - limita cu judeţul Bacău.

"Toate drumurile publice săteşti, comunale sau judeţene care fac legătura cu drumurile naţionale mai sus menţionate vor fi şi ele temporar închise. Facem menţiunea că utilaje necesare pentru deszăpezire vor rămâne pe aceste sectoare de drum pentru a asigura posibilitatea efectuării unor misiuni sau intervenţii de urgenţă", a declarat prefectul.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât să suspende, joi, toate cursurile şcolare.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, unde se intervine cu materiale antiderapante.

UPDATE 7:30 Din cauza zăpezii depuse pe carosabil, a vizibilităţii reduse, ca măsură de siguranţă a participanţilor la trafic, circulaţia este închisă pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

- toate drumurile naționale și județene din judeţele Botoşani şi Iaşi;

- DN 2 Bacău – Hârleşti, judeţul Bacău;

- DN 2F Buhoci – Străminoasa, judeţul Bacău;

- DN 15D Roman - Piatra Neamţ, judeţul Neamţ;

- DN 2 Fălticeni – Siret, judeţul Suceava;

- DN 17 Suceava – Păltinoasa, judeţul Suceava;

- DN 29 Suceava – Botoşani;

- DN 2H Rădăuţi – Vicovu de Jos, judeţul Suceava;

- DN 17A Rădăuţi – Marginea, judeţul Suceava;

- DN 2K Solca – Milişăuţi, judeţul Suceava.

Drumuri naţionale cu circulaţie restricţionată pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone:

- DN 2 Secuienii Noi – Nisiporeşti, judeţul Neamţ.

Botoşani: Sute de persoane rămase înzăpezite cu maşinile pe drumurile din judeţ, salvate de pompieri

Peste 400 de persoane rămase înzăpezite cu maşinile pe drumurile naţionale şi judeţene din Botoşani au fost salvate de pompierii militari şi voluntari, iar la Dispeceratul ISU - SAJ s-au înregistrat 751 de apeluri de urgenţă de la cetăţeni care solicitau sprijin, informează joi dimineaţă Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, 424 de persoane din 207 autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naţionale şi judeţene au fost salvate de pompierii militari şi voluntari, de la primele manifestări ale Codului portocaliu de ninsori abundente şi viscol, până joi dimineaţă, la ora 05:00.

''72 de persoane au fost adăpostite temporar la Primăria Mihălăşeni, Primăria Unţeni, Căminul Cultural Ungureni, Centrul de Zi Ştefăneşti, Primăria Călăraşi, la domiciliul şefului SVSU Călăraşi, Primăria Vlădeni, Primăria Truşeşti, Primăria Dersca, Primăria Tudora şi la Districtul SDN Manoleasa'', precizează sursa citată.

Până în acest moment, la Dispeceratul ISU - SAJ Botoşani s-au înregistrat 751 de apeluri de urgenţă de la cetăţeni care solicitau sprijin pentru că au rămas înzăpeziţi cu autovehiculele pe diferite tronsoane de drumuri judeţene şi naţionale. Multe dintre acestea anunţau aceeaşi situaţie. Majoritatea cazurilor au fost direcţionate către drumari şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Totodată, pompierii au intervenit pentru degajarea a 30 de arbori care au cedat din cauza greutăţii zăpezii şi au căzut peste autoturisme, dar şi pe partea carosabilă, în municipiul Botoşani.

Echipaje ale ISU Botoşani au efectuat 11 misiuni de monitorizare în teren pe DN 29A Dorohoi - Darabani, DJ 293 G. Enescu - Dorohoi, DN 29A Dorohoi - Darabani, DN 29 Botoşani - Săveni, DN 29D Botoşani - Truşeşti - Ştefăneşti şi DN 29 Botoşani - Suceava.

Şapte persoane din localităţile Adăşeni, Liveni, Drăguşei, Săveni, Gulioaia şi Ungureni, care aveau nevoie de dializă, au ajuns la centrul de specialitate cu ajutorul pompierilor.

În ultimele ore, eforturile pompierilor, militarilor din cadrul UM 011 89, poliţiştilor de frontieră şi drumarilor s-au concentrat pe misiunile de salvare a persoanelor care au rămas cu autovehiculele înzăpezite pe drumul care leagă Botoşaniul de Suceava. 71 de persoane au fost deja transportate de către pompieri şi poliţişti de frontieră, în municipiul Botoşani. Misiunea continua şi la această oră, anunţă ISU.

''Personalul medical din dispeceratul ISU - SAJ a asistat, prin apel video, naşterea unei fetiţe de aproximativ 2,8 kg. Mama, o femeie de 41 de ani, din Crasnaleuca, aflată la a patra naştere, a cerut ajutor prin apel 112. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ambulanţa SAJ nu a putut să ajungă la caz. Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Coţuşca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la naşteri. Una dintre ele a urmat toate indicaţiile date de către personalul medical din dispecerat şi a ajutat-o pe mamă să nască. Mama şi nou-născutul sunt în stare bună. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să monitorizeze mama şi copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reuşit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezit'', arată sursa citată.

În continuare, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale, autorităţile locale, precum şi celelalte instituţii cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteo extreme lucrează, în sistem integrat, pentru a asigura un răspuns operativ la solicitările cetăţenilor.

Până la ora 10:00, mai bine de jumătate din judeţul Botoşani se află sub Cod roşu de viscol şi ninsori abundente.

În acest context, a fost închisă circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule, de miercuri, începând cu ora 21:30, în judeţul Botoşani, ca măsură de siguranţă pentru protejarea vieţii cetăţenilor, care ar putea rămâne blocaţi pe drum în propriile autovehicule.

Măsura se aplică şi mijloacelor de transport persoane, astfel că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricţiilor instituite.

Articol recomandat de sport.ro
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Citește și...
Tânăr din Neamț, prins drogat la volan de două ori în aceeași noapte, la trei ore distanță
Tânăr din Neamț, prins drogat la volan de două ori în aceeași noapte, la trei ore distanță

Un tânăr în vârstă de 22 ani a fost prins conducând drogat un autoturism de două ori în noaptea de vineri spre sâmbătă, în municipiul Piatra-Neamţ, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

Un tânăr din Olt a fost săltat de polițiști după ce a pariat bancnote de 200 de de euro la jocuri de noroc. Care este motivul
Un tânăr din Olt a fost săltat de polițiști după ce a pariat bancnote de 200 de de euro la jocuri de noroc. Care este motivul

Un bărbat este cercetat de poliţiştii din Olt după ce a pus în circulaţie bancnote de 200 de euro contrafăcute, în incinta unor săli de jocuri electronice.

 

Ce se întâmplă cu craterul uriaș format în Slănic, orașul care se scufundă. Anunțul făcut de autorități
Ce se întâmplă cu craterul uriaș format în Slănic, orașul care se scufundă. Anunțul făcut de autorități

Craterul apărut în centrul orașului Slănic pare că nu se mai adâncește. Ultimele măsurători ale specialiștilor arată că nu există diferențe în ceea ce privește tasarea terenului, față de măsurătorile precedente, potrivit DSU.

Recomandări
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”

Economia Rusiei nu își poate permite să câștige sau să piardă războiul din Ucraina, spune un specialist în domeniu. Asta pentru că Rusia nu poate să suporte costurile de reconstrucție și securizare a Ucrainei.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.