Stare de alertă în Brăila. Este pericol de infecție după ce firma de salubrizare a refuzat să mai colecteze gunoaiele
Este stare de alertă în Brăila, decretată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Orașul este sufocat de gunoaie, după ce firma de salubritate care se ocupa de ridicarea deșeurilor a anunțat că nu va mai presta acest serviciu.
Motivul: nu a fost acceptată o majorare a tarifelor, așa cum a cerut compania.
În Brăila, oamenii se plâng că nu mai pot merge pe stradă. Tomberoanele și coșurile dau pe afară de gunoaie.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Localnic: ”O să ne umple viemii și șobolanii și avem de toate. Pute-n casă. Zice că bagă pe altcineva să ia gunoiul, dar nu vine. Până în apartamente miroase.”
Imaginea este urâtă, iar mirosul și mai neplăcut. Oamenii din zonă spun că, acolo unde nu a fost ridicat gunoiul, cei de la firma de salubritate au mai adus câteva tomberoane.
În prima zi de după alegeri, societatea care se ocupa de strângerea gunoiului din orașul Brăila și o bună parte din județ a anunțat că încetează să mai presteze această activitate. Asta după ce Primăria a refuzat majorarea tarifelor cu 50%.
Localnic: ”Se simte mirosul. Aici este și piața asta. Și gândaci. Și muște.”
Crinstina Sipică, consilier prefect Brăila: ”A fost declarată stare de alertă pe o perioadă de 30 de zile. Apelăm la răbdarea cetățenilor. Lucrurile se vor rezolva, sperăm noi cât de curând.”
Direcția de Sănătate Publică este pregătită să aplice sancțiuni, pentru că riscul epidemiologic crește.
Gabriel Ciochină, dir. DSP Brăila: ”Inspectorii sanitari vor avea în vedere și măsuri de tipul asigurării deratizărilor în zonele unde sunt gunoaie, în așa fel încât să fie limitată răspândirea vectorilor.”
Primarul ridică, deocamdată, gunoiul cu numai 3 mașini proprii care lucrează de la 5 dimineața la orele 22. Între timp, pregătește o licitație pentru rezolvarea situației.