Stan Mustata, trimis in judecata. Reteaua prin care ar fi cerut 30.000 de euro mita pentru un membru al crimei organizate
Judecatorul Stan Mustata a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie.
Magistratul va trebui sa isi probeze nevinovatia in fata fostilor colegi daca nu vrea sa isi petreaca urmatorii ani dupa gratii. 6 infractiuni de luare de mita, inselaciune si furnizare de date cu caracter confidential sunt doar cateva dintre acuzatiile aduse. Anchetatorii au banuiala ca pentru fiecare decizie favorabila, Mustata ar fi primit zeci de mii de euro.
In 7 dosare, judecatorul Stan Mustata ar fi luat mita ca sa dea sentinte strambe, sustin procurorii anticoruptie care au stabilit ca:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe 7 aprilie judecatorul Mustata se pronunta in favoarea unui detinut condamnat cu inselaciune cu consecinte deosebit de grave - dosarul transferurilor in care Mihai Stoica ar fi trebuit sa scape de inchisoare.
Pe 11 aprilie Mustata a pus in libertate un detinut arestat preventiv pentru constituire de grup infractional organizat, frauda informatica si inselaciune.
Pe 15 si 16 aprilie acelasi judecator se pronunta in favoarea unui condamnat definitiv pentru complicitate la inselaciune si instigare la dare de mita, dar si a unei persoane condamnate pentru constituire unui grup infractional si furt calificat.
Tot pe 16 aprilie Mustata da o solutie favorabila condamnat pentru tentativă de omor deosebit de grav si decide majorarea despagubirilor acordate partii civile intr-un dosar judecat la Rosiorii de Vede.
Iar acolo unde nu judeca el, Stan Mustata s-ar fi oferit sa intermedieze intre invinut si instanta. 30.000 de euro ar fi fost mita pentru un membru al crimei organizate.
Judecatorul nu ar fi actionat singur. Avea de partea lui o grefiera si doi intermediari care abordau partile in dosar.
"Procurorii anticoruptie au stabilit ca in fiecare zi dosarele aflate pe lista intrau in atentia gruparii conduse de judecatorul Mustata. Erau alese cazurile unde gruparea credea ca poate obtine bani de la invinuiti! Incredibil este faptul ca nu se tinea nici macar cont de gravitatea faptelor" a relatat corespondentul Pro TV, Andreea Marinescu.
Intalnirile aveau loc in spatii sigure, suspectii vorbeau in soapta si nu tineau telefoanele mobile alaturi. Masurile luate de magistrat si complicii lui nu i-au impiedicat pe procurori sa ii puna sub acuzare. Acestia risca pana la 10 ani de inchisoare daca vor fi gasiti vinovati.