Motivarea arestarii lui Stan Mustata. Ce spune despre el magistratul care l-a trimis dupa gratii pentru 30 de zile

Ultima actualizare: 08-05-2014 06:48

Judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti, arestat pentru luare de mita si trafic de influenta, este pus la zid de cel mai bun prieten, nimeni altul decat magistratul care l-a trimis dupa gratii pentru 30 de zile.

In motivarea arestarii, data luni publicitatii, lui Mustata i se reproseaza ca isi dispretuieste colegii de instanta facand din procesele de la Curtea de Apel o adevarata bursa.

Judecatorul Stan Mustata a fost arestat preventiv nu doar de un foarte bun prieten, ci si de un fost subaltern care de jena si-ar fi dorit sa nu judece solicitarea DNA. Pana la urma a facut-o si nu a mai tinut cont de nicio prietenie. Nici nu e de mirare, cata vreme magistratul e consternat de dovezile stranse de anchetatori impotriva judecatorului Stan Mustata si a grefierei acestuia, Mariana Curea, probe insurmontabile: de la interceptari si inregistrari, pana la filaje.

Stan Mustata a ajuns dupa gratii pentru 30 de zile nu doar pentru ca ar fi organizat o adevarata grupare criminala organizata in cele mai mici detalii, cu functii si responsabilitati, ci mai ales pentru ca a incercat fara succes sa ascunda bursa deciziilor vandute p ebani grei.

Mai mult, judecatorul de drepturi si libertati care i-a semnat mandatul recunoaste ca spre deosebire de alti judecatori aruncati in inchisori pentru coruptie, Stan Mustata a fost cel care isi racola mituitorii sau cumparatorii de influenta. Tot din motivare aflam ca el, grefiera si cei doi intermediari care luau legatura cu clientii s-au si certat in cateva randuri pentru felul in care se impartea spaga.

Una peste alta, Stan Mustata spune ca este nevinovat si ca arestarea lui are legatura cu dosarul lui Dan Voiculescu, pe care ar fi trebuit sa il judece in apel dupa ce omul de afaceri a fost condamnat de tribunal la 5 ani de inchisoare.

Marti, Stan Mustata va iesi din arest pentru a ajunge in fata judecatorilor instantei supreme pe care incearca sa ii convinga sa il elibereze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO