Sportul olimpic care a devenit terapie pentru o mulțime de copii cu dizabilități. Tot mai mulţi practică escalada
Tot mai mulţi copii cu dizabilităţi practică escalada. Acest sport olimpic a devenit o formă de terapie cu rezultate promițătoare.
La Iaşi şi în alte 4 judeţe, un ONG organizează gratuit antrenamente. Cei care participă isi depășesc mai usor temerile și se integreaza mai bine în societate. Zeci de copii s-au inscris la sesiunile de terapie prin escaladă, iar rezultatele sunt impresionante pentru cei mai multi.
Denisa, 14 ani: “Mi-a fost frică, tremuram toată, dar mi-a trecut frica între timp. O lună mi-a luat până am terminat. Urc până sus. Nu mai urc până la jumătatea traseului”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Părinţii au vazut cum cei mici evolueaza surprinzator. Loredana şi-a adus fiica la antrenamente în urmă cu 6 luni.
Loredana: „Facea niște atacuri de panică.. e ceva solicitant pentru ea. Acum e mai încrezătoare, are mai mult curaj în forțele proprii”.
Anca, mamă: „Îi dă încredere în el. E mai fericit și se integrează repede. Dacă îl văd pe el fericit.. mă face și pe mine fericită și îmi dă puterea să merg mai departe. La orice activitate sunt mândră de el”.
Lucian Bursuc, antrenor: "Multi copii au venit cu foarte multe frici, lipsiți de încredere, dar pe măsură ce practică sportul ăsta, cățăratul, în sepcial, copiii capătă foarte multă încredere în ei și în ceilalți oameni."
În România. sunt înregistraţi peste 67.000 de copii cu nevoi speciale.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: persoane cu dizabilitati, escaladare,
Dată publicare:
30-05-2022 08:30