Spitalul militar mobil din Constanța este pregătit să primească pacienți
Spitalul militar mobil din Constanța este pregătit să primească pacienți, în cazul în care unitățile medicale vor fi supraaglomerate. Şase corturi au fost amplasate pe un stadion, aflat în vecinătatea Spitalului CFR.
220 de militari - personal medical, şi de suport logistic - vor locui în unitatea medicală. Aici, vor fi tratate, în principiu, cazurile uşoare, dar există zone special amenajate pentru pacienţi în stare mai gravă.
Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Constanța are o capacitate de 55 de paturi, dar poate fi extins până la o sută de locuri. Medicii militari sunt pregătiți să trateze cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19. Vor ridica astfel presiunea de pe umerii colegilor de la alte unități medicale din Dobrogea.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Cătălin Boca - medicul șef al spitalului mobil: ”O facilitate asemănătoare este amplasată în New York, genul acesta de facilități sunt instalate peste tot în lume. Avem deja o parte din aparatura medical, avem șase ventilatoare și 20 de concentratoare de oxygen, spitalul este dotat și cu un sistem de presiune negativă, sunt niște aparate de filtrare tocmai pentru a împiedica răspândirea aerosolilor potențiali contaminați”.
Aurel Trană - șeful Spitalului Militar Constanța: ”Personalul care va deservi această capabilitate este format din personal de la Spitalul Militar Constanța, personal de la Spitalul CFR și deocamdată personalul de la centrul de Medicină Năvală Constanța. În situația în care lucrurile devin mai complicate, există posibilitatea ca și alte structuri ale armatei să aducă personal în sprijinul nostru. Chiar în vecinanatea celor șase corturi medicale se află Spitalul CFR. Unitatea va fi folosită, inițial, pentru cazarea personalului militar. În caz de urgență, redevine suport pentru cazurile de îmbolnăviri cu noul coronavirus”.
Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament a fost pus la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale. Autoritățile locale, dar și parteneri privați s-au îngrijit însă de facilitățile necesarii funcționarii.