Peste 300 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19, până în prezent, în România

Dată publicare: 01-04-2020 16:39
Dată actualizare: 01-04-2020 18:11


Avem și astăzi infectări cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale din prima linie. București, Timiș sau Brașov se adaugă pe harta punctelor critice. În țară sunt aproape 170 de unități spitalicești alocate celor care se îmbolnăvesc.

La Victor Babeș sunt 7 cadre medicale infectate. Alte 17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar, au fost testați pozitiv. În total au fost prelevate 500 de probe biologice, iar pentru aproape 20% dintre ele, se așteaptă rezultatele. Și la Spitalul Militar ''Carol Davila" au fost confirmate 24 cadre medicale că fiind purtătoare de COVID19. La Sfântul Ioan, 72 de cadre medicale sunt izolate..

Materniatea Obobescu din Timișoara, una dintre cele două de stat pe care le are orașul, a intrat marți în carantină. Aici 5 asistente au fost confirmate pozitiv la testarea pentru Covid 19. Acestea au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase. De marți seară, nimeni nu mai întră și nu mai iese din unitatea spitalicească.

Iar miercuri, 80 de cadre medicale și paciente care sunt în maternitate în acest moment, vor fi testate și ele. În caz de nevoie, gravidele care urmează să nască în această perioadă, vor fi direcționate spre un spital privat, în cazul în care nu mai sunt locuri la maternitatea de stat rămasă deschisă.

Stația de ambulanță din Codlea este închisă după ce două asistente de pe ambulanță au fost testate pozitiv. Amble, împreună cu un ambulanțier se află la spitalul de boli infecțioase din Brașov, iar ceilalți 5 colegi sunt autoizolati la domiciliu, anunță conducerea SAJ Brașov.

Pentru că ambulantierii au transportat cazuri la spitalul municipal din Codlea și aici s-a deschis o anchetă epidemiologică. O parte dintre medici, asistente și infirmiere au intrat în autoizolare, alții au rămas blocați într-o parte a spitalului. Toți vor fi testați. Aici, mai funcționează secțiile de îngrijiri paleative și interne - unde se află pacienții văzuți de medici care nu au luat contact cu ambulanțierii.

Cazurile grave din Codlea sunt împărțite între camera de gardă de la spitalul municipal Codlea și Brașov.

După mai bine de o lună de la declanșarea epidemiei, la nivel național, numărul medicilor, asistentelor și celorlalte categorii de personal sanitar infectate a sărit de 300. După cum arată cifrele, medicii și cadrele medii sunt cele mai afectate, cu aproape același număr de cazuri.

Cei din spitale reclamă proasta organizare și lipsa măsurilor de protecție.


VIDEO PROTVPLUS.RO