Un TIR, ramas fara frane, a facut prapad in calea sa, in Zalau. A izbit un autobuz si a avariat alte patru masini

Ultima actualizare: 03-07-2015 06:58

Un TIR incarcat cu tone de fier si ramas, cel mai probabil, fara frane a facut luni seara prapad in calea sa, in Zalau.

A trecut peste un sens giratoriu, apoi a izbit cu putere un autobuz parcat, iar cateva din tuburile pe care le transporta au avariat 4 masini.

Soferul in varsta de 33 de ani se afla in cabina impreuna cu sotia lui, care este insarcina. TIR-ul era incarcat cu 24 de tone de tuburi de fier. Spaima soferului s-a declansat in momentul in care a observat ca pe serpentinele, aflate cu mult inainte de intrarea in Zalau, franele TIR-ului cedeaza.

In dreapta barbatului se afla sotia sa, de 28 de ani, si insarcinata in cateva luni. Femeia a intrat in panica si in timp ce sotul ei incerca disperat sa tine mastodontul sub control, ea striga la ceilalti soferi aflati in trafic.

Cursa infernala a inceput cand soferul a realizat ca nu mai poate incetini autotrenul. Odata ce a intrat in oras, a pierdut controlul volanului si a venit direct prin sensul giratoriu, iar mai apoi s-a oprit intr-un autobuz care era parcat cateva zeci de metri mai jos.

"N-a mai putut lua curba, ca el trebuia sa o ia incolo si a trecut direct peste rotunda si o intrat direct in autobuz. Autobuzul era parcat. Cat a coborat soferul din autobuz", a spus un martor.

Barbatului nu i-a venit sa creada cand a vazut ca TIR-ul se indreapta direct spre el. A reusit sa sara din calea pericolului si astfel si-a salvat viata. In urma impactului insa, mai multe tuburi de fier au cazut din TIR si s-au rostogolit peste patru masini. Doua sunt dauna totala, iar ale doua avariate.

Soferul TIR-ului si sotia lui insarcinata au scapat, din fericire, teferi. Cei doi au fost adusi de urgenta la Spitalul Judetean Zalau, unde medicii au constatat ca femeia insarcinata s-a ales in urma impactului cu multiple traumatisme, iar sotul ei a scapat ca prin minune doar cu rani usoare.

Femeia va fi supusa unor analize amanuntite, pentru a se verifica daca in urma spaimei prin care a trecut sarcina ii este pusa in pericol. Pe de alta parte, politistii vor dispune efectuarea unei expertize tehnice a TIR-ului, devenit un real pericol pe sosea.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO