Soţul româncei care a murit în furtuna din Halkidiki împreună cu fiul ei a ajuns acasă. Starea lui
Soţul româncei care a murit în furtuna din Halkidiki împreună cu fiul ei de 8 ani a ajuns acasă, la Cluj, duminică dimineața, la ora 5. A fost şi el rănit în timpul vijeliei devastatoare şi a fost transportat cu ambulanţa.
În Grecia pericolul nu a trecut. A fost emisă o nouă alertă de furtuni şi ploi torenţiale în mai multe zone, inclusiv în Halkidiki. Meterologii eleni speră că fenomenele nu vor fi la fel de distrugătoare ca în noaptea de miercuri, când au murit 7 oameni.
Bărbatul rănit a pornit din Halkidiki sâmbătă la ora 15 şi a ajuns la Cluj Napoca dumincă dimineaţă, la ora 5. Are răni la picior şi a fost dus la Unitatea de Primiri Urgente a spitalui judeţean. Transportul s-a făcut cu o ambulanţă privată, pusă la dispoziţie de firma de asigurări.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El a lăsat în urma Grecia, ţară unde lucrurile sunt departe de a fi revenit la normal şi vremea rea ameninţa iarăşi staţiunile.
Sâmbătă a fost publicată pe site-ul Centrului naţional de prognoză o alertă care anunţă ploi torenţiale, vânt puternic şi posibile furtuni până duminică a prânz.
Zonele vizate sunt Marea Ionica de Nord, Epir, zona de vest a Greciei Centrale, centrul şi estul Macedoniei, Thesalia, insulele Sporade de Nord şi insulele din Nordul Mării Egee
Însă pericolul ar pândi până marţi, inclusiv în Halkidiki, staţiunea lovită cumplit miercuri noapte.
Meteorologii nu se aşteaptă că totuşi aceste fenomene să aibă aceeaşi intensitate ca cea de acum 3 zile. Totuşi, turiştii sunt sfătuiţi să se adăpostească într-o clădire cu ziduri solide, nu pe o terasă.
Terasele sunt, aşa cum din păcate s-a demonstrat, ca nişte cutii de chibrituri în calea vântului turbat. Inclusiv în casa îți era teamă când s-a dezlănţuit urgia, spun unii dintre romanii stabiliţi acolo.
Acum, echipele de intervenţie strâng în continuare trunchiurile de copaci, scaunele, şezlongurile măturate de vânt şi urcate chiar şi în copaci, în timp ce turiştii îşi reiau locurile pe plaje şi taverne.
Mai bine de 42 de ore au stat turiştii fără energie electrică, iar unii - fără apă în hoteluri.
Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită, de data aceasta definitiv, aşa că terasele au putut fi deschise.
Una dintre măsurile de siguranţă pe care le puteţi lua este să consultaţi site-ul Ministerului Afacerilor Externe, secţia alerte de călătorie, pentru eventuale avertizări, cum este cea emisă sâmbătă.
Ministerul are şi o aplicaţie pentru mobil, însă aici e posibil ca mesajul să ajungă cu interziere, nu în timp real.
Sursa: Pro TV
Etichete: grecia, furtuna, raniti, romani morti, Halkidiki, roman ranit,
Dată publicare:
14-07-2019 07:37