Sotia lui Bercea Mondialu sustine ca familia sa i-a dat 600.000 de euro lui Mircea Basescu sa-i scoata sotul de la inchisoare

Bercea Mondialu

Sotia lui Sandu Anghel - Bercea Mondialu', Fanica, sustine ca familia sa i-a dat lui Mircea Basescu 600.000 de euro pentru a-l scoate din inchisoare pe sotul sau.

Sotia lui Sandu Anghel, Fanica, sustine ca familia sa i-a dat lui Mircea Basescu 600.000 de euro pentru a-l scoate din inchisoare pe sotul sau, dar pentru ca acest lucru nu s-a intamplat, ei au cerut sa le fie returnati toti banii, primind insa doar o parte din cat au dat.

Fanica Anghel a fost audiata ca martor, vineri, la Tribunalul Constanta, in dosarul in care Mircea Basescu este judecat pentru trafic de influenta, iar Marian Capatana pentru complicitate la trafic de influenta, transmite corespondentul Mediafax.

Ea a povestit in fata instantei ca la cateva zile dupa ce sotul sau a fost arestat preventiv pentru tentativa de omor a venit la ei Marian Capatana, care le-a spus ca a fost trimis de catre Mircea Basescu ca sa-i ajute cu scoaterea din puscarie a lui Sandu Anghel, in schimbul sumei de 600.000 de euro.

Dupa cateva zile, Fanica Anghel a mers la Constanta impreuna cu fiul sau, Florin, unde s-au intalnit cu Marian Capatana intr-un apartament din oras pentru a-i da 350.000 de euro. La intalnirea respectiva au mai fost prezenti o femeie, angajata unei banci, care a verificat autenticitatea banilor, dar si soferul lui Marian Capatana, a mai spus Fanica Anghel. Ea a mentionat ca apoi l-au sunat pe Mircea Basescu spunandu-i ca au trimis banii prin intermediul lui Marian Capatana, iar acesta le-a dat asigurari ca Sandu Anghel va fi eliberat din inchisoare.

Citește și
Mircea Basescu
Mircea Basescu cere daune de un milion de euro in procesul membrilor familiei lui Bercea Mondial
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Dupa cateva zile, Florin Anghel a revenit la Constanta cu a doua transa din bani, si anume 250.000 de euro, bani pe care i-a dat tot lui Marian Capatana, in acelasi apartament ca si prima oara.

Fanica Anghel a mai povestit ca in aceasta perioada sotul sau a fost eliberat din arest preventiv de sase ori de Tribunalul Olt, dar de fiecare data Curtea de Apel Dolj decidea il mentinerea dupa gratii.

Sotia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu', a spus ca a avut apoi o intalnire cu Mircea Basescu si cu Marian Capatana, in care le-a spus acestora sa ii inapoieze banii daca nu-l pot scoate pe Sandu Anghel din inchisoare.

"Daca nu-l puteti scapa, dati-mi banii inapoi. Nu i-am amenintat, nu i-am injurat, nu i-am santajat, ci doar le-am cerut banii inapoi. Marian Capatana spunea ca sotul meu va fi eliberat pe 4 mai, pe 30 august si alte date pe care i le spunea Mircea Basescu", a mentionat Fanica Anghel.

Dupa ce Sandu Anghel a fost condamnat la prima instanta la sapte ani si jumatate de inchisoare, iar apoi Curtea de Apel Craiova i-a marit pedeapsa la zece ani de inchisoare, famila sa a cerut din nou banii inapoi de la Mircea Basescu.

Fanica Anghel a relatat ca Mircea Basescu le-a spus ca la Inalta Curte de Casatie Sandu Anghel va primi o pedeapsa mai mica, insa ea a spus ca nu stie cum s-ar fi realizat acest lucru.

"Nu stiu cum urmau sa fie influentati judecatorii. Mircea Basescu mi-a spus ca ma ajuta la eliberarea sotului meu la Inalta Curte, ca are oameni", a povestit Fanica Anghel.

Ea a afirmat ca Mircea Basescu le-a inapoiat apoi 280.000 de dolari, iar Marian Capatana le-a dat 100.000 de euro.

Tribunalul Constanta a admis cererea avocatilor lui Mircea Basescu de a primi o copie dupa inregistrarile audio si video din acest dosar.

Instanta a mai anuntat ca la urmatorul termen va fi audiata ca martor Izaura Anghel. Tot atunci, instanta va pune in discutie si oportunitatea audierii altor martori, fiind vorba despre Marius Constantin, Grinica-Ion Anghel si sotia lui Mircea Basescu, Doina, in eventualitatea in care ea va dori dea declaratii pentru ca legea ii permite sa nu o faca.

Urmatorul termen pentru continuarea cercetarii judecatoresti a fost stabilit pentru 24 aprilie.

Mircea Basescu este judecat, alaturi de Marian Capatana, intr-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele fostului presedinte Traian Basescu.

In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie 2014, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Bercea a jurat la Tribunal ca banii dati lui Mircea Basescu au ajuns la Traian Basescu:
Bercea a jurat la Tribunal ca banii dati lui Mircea Basescu au ajuns la Traian Basescu: "Sa moara copiii mei daca va mint"

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a declarat, vineri, la Tribunalul Constanta, ca jumatate din banii pe care familia sa i-a dat lui Mircea Basescu pentru a-l scoate din inchisoare au ajuns la Traian Basescu pentru ca acesta sa intervina la magistrati.

Mircea Basescu cere daune de un milion de euro in procesul membrilor familiei lui Bercea Mondial
Mircea Basescu cere daune de un milion de euro in procesul membrilor familiei lui Bercea Mondial

Mircea Basescu a cerut, vineri, Tribunalului Constanta, sa se constituie parte civila in procesul in care cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel sunt judecati pentru santajarea fratelui presedintelui, el solicitand daune morale de un milion de euro.

Bercea Mondial si nevasta sa, retinuti de DIICOT intr-un nou dosar. Prejudiciul adus statului se ridica la 800.000 de euro
Bercea Mondial si nevasta sa, retinuti de DIICOT intr-un nou dosar. Prejudiciul adus statului se ridica la 800.000 de euro

Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, dar si sotia lui, Fanica Anghel, au fost retinuti de procurorii DIICOT intr-un nou dosar.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.