Sorin Mindrutescu si-a dat demisia din functia de presedinte CA al CFR


Ultimul update: Sambata 21 Septembrie 2013 07:13
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2013 13:59
Categorie: Stiri actuale
Sorin Mindrutescu

Presedintele Consiliului de Administratie al CFR SA, Sorin Mindrutescu, si-a dat demisia, invocand motive personale, a anuntat miercuri compania de stat care administreaza reteaua feroviara.

Demisia a intrat in vigoare la 13 septembrie.

Mindrutescu, fost CEO la Oracle Romania, ocupa functia de sef al CA la CFR din luna aprilie. "In cele cinci luni de conducere a companiei de catre echipa condusa de Sorin Mindrutescu au demarat mai multe actiuni de restructurare si modernizare a CFR SA, printre care negocierea cu Ministerul de Finante a subventiei pentru mentenanta si investitii, reluarea discutiilor intre partea romana si cea belgiana pentru punerea in practica a memorandumului interguvernamental pentru proiectul Gara de Nord in valoare de 2 miliarde de euro, infiintarea Departamentului de Marketing si reorganizarea si eficientizarea Departamentului de Fonduri Europene, regandirea statutului companiei si a organigramei si realocarea responsabilitatilor in concordanta cu Ordonanta 109/2011, identificarea si valorificarea activelor non core ale CFR (care nu au legatura directa cu obiectul de activitate al companiei), rezolvarea problemei taximetristilor pirat de la Gara de Nord, repozitionarea Garii de Nord ca spatiu al culturii urbane bucurestene", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Ceilalti membri ai CA al CFR SA sunt George Micu (directorul general al companiei), Florin Kubinschi, Enache Jiru si Sebastian Tcaciuc.

Actualul CA a fost numit la jumatatea lunii aprilie, dupa ce Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de fostul Consiliu de Administratie, ceea ce a condus la incetarea mandatului vechilor administratori. Veniturile CFR SA au crescut cu 3,5% in primul semestru, la 1,16 miliarde lei, in conditiile in care traficul pe retea a inregistrat o scadere de circa 5%.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO