Sofer jefuit pe centura Ploiestiului, dupa ce a fost sicanat in trafic si obligat sa opreasca. Hotii au furat 8.000 de lei

Ultima actualizare: 03-03-2016 07:12

Doi soti au fost pagubiti de 8.000 de lei pe centura Ploiestiului, dupa un plan care pare sa fi fost pus la punct pana la ultimul detaliu.

Cei doi erau intr-o dubita, un alt autoturism i-a sicanat in trafic, iar in cele din urma l-a fortat pe sofer sa opreasca. Apoi, s-au trezit ca au facut pana, iar in momentul in care barbatul a coborat sa remedieze defectiunea, un individ a ranit-o pe femeie cu un cutit si i-a furat geanta cu bani.

Era noapte cand cei doi soti, comercianti, au pornit spre Bucuresti, dupa marfa. O masina i-a tot depasit, apoi, intr-un sens giratoriu, a stins luminile si le-a taiat calea. L-a obligat astfel pe sofer sa opreasca.

"Probabil atunci mi-a impuns roata dreapta spate. Am continuat drumul si am inceput sa observez ca suna ceva la roata din spate. Nu am oprit imediat, pentru ca era intuneric si am continuat 500 de metri, am tras in benzinarie", spune soferul pagubit.

Benzinaria, desi luminata, era inchisa. Omul n-a avut incotro si a coborat sa schimbe roata.

"Am vazut cauciucul impuns ciudat. Am inceput sa ridic masina, sa desfac roata, timp in care, in 10-12 minute, am auzit un urlet. Era nevasta mea", a mai povestit el.

Femeia a fost atacata de un individ inarmat cu un cutit.

"In partea mea, pe dreapta, erau blocate usile. Sotul coborand la pana, nu si-a blocat usa. O persoana cu bluza, cu gluga in cap, se lasa peste scaunul sotului. A bagat mana la poseta si eu mi-am pus mana pe poseta. Am tras de poseta si cu ceva m-a taiat la mana", spune sotia soferului.

Talharul a urcat intr-un autoturism si a disparut. In poseta, femeia avea aproape 8.000 de lei, bani cu care voiau sa cumpere marfa din capitala.

Subcomisar Marian Popescu, purtatorul de cuvant al IJP Prahova: "Un barbat si o femeie ce se aflau pe soseaua de centura a Ploiestiului au ramas fara bunuri, dupa ce au fost sicanati in trafic. In astfel de cazuri soferul trebuie sa sune de urgenta la 112, cand simte ca e sicanat in trafic."

Politistii cred ca placutele de inmatriculare ale autoturismului folosit de agresori erau false. Oamenii legii spun ca incidentul nu este singular. Talharii actioneaza noaptea, iar tintele lor sunt, de obicei, comerciantii care merg dupa marfa in Bucuresti si care au asupra lor sume importante de bani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO