Situație gravă la Spitalul din Brașov. Medicii și-au luat concediu după ce au apărut 12 focare de Covid
Situația este tot mai gravă și la Brașov, unde Spitalul Județean de Urgență nu mai internează decât cazurile grave.
Măsura a fost luată, pe de-o parte ,din cauză că aici ajung tot mai mulți pacienți cu Covid, deși aceasta nu este o unitate destinată acestei boli. În plus, o mare parte din personal a intrat în concediu medical, după ce în secțiile spitalului au apărut nu mai puțin de 12 focare de boală.
Medicii spun că 30 la sută dintre pacienții care vin la Spitalul Județean cu diverse afecțiuni sunt descoperiți pozitiv la testul Covid-19. Iar pentru acești bolnavi se găsesc tot mai greu locuri în spitalele suport Covid.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Călin Cobelschi, managerul Spitalului Județean Brașov: „Acum vine bomba! UPU este copleșit! Prezentările la UPU sunt de 80 - 100-120 pe zi. Cam 30 la sută din ei devin pozitivi, adică la test îi descoperim că sunt pozitivi. Niciun spital din zonă nu ne preia bolnavi Covid pozitiv. Deci noi trebuie să ne descurcăm singuri la nivel de trei județe.”
Spitalul este într-o situație delicată și din cauză că mulți medici, asistente și infirmiere au intrat în concediu medical după ce, pe secții au apărut nu mai puțin de 12 focare Covid-19. De ce atât de multe?
Andrea Neculau, directorul DSP Brașov: „În rândul personalului medical, cred că este o oboseală care practic antrenează poate o reducere a vigilenței inclusiv în momentul schimbării echipamentului de protecție, momente care poate fi asociate cu contaminarea.”
Unitatea medicală are probleme serioase și în ceea ce privește acoperirea cu personal a unității mobile ATI Covid amenajată în curtea spitalului.
Călin Cobelschi, managerul Spitalului Județean Brașov: „Am făcut angajări de personal, angajări care merg destul de greu. De ce? Angajările se fac rapid, însă formarea unui om durează, iar impactul unora dintre cei nou angajați cu noul loc de muncă a fost atât de puternic, încât majoritatea au plecat. Astfel, din 35 de asistenți angajați am rămas cu 12.”
Spitalul a scos la concurs alte 24 de posturi pentru ATI, dar nu se știe, în cele din urmă, câte vor fi acoperite.