Sindicaliștii din aviație cer companiei Wizz Air să suspende zborurile spre Israel. Angajații spun că sunt șantajați
Sindicaliștii din aviație cer companiei Wizz Air să suspende zborurile spre Israel, având în vedere că MAE a ridicat nivelul de risc de securitate în regiune la 8 din 9.
Mai multe companii aeriene și-au suspendat zborurile către Israel în această perioadă.
Mai mulţi angajaţi de la Wizz Air reclamă ca cei de la companie îi obligă să zboare pe această rută şi dacă refuză primesc avertismente.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Comunicatul sindaliștilor:
Flight Personnel Union România (FPUR) își exprimă profunda îngrijorare cu privire la continuarea operațiunilor companiilor aeriene comerciale către sau deasupra unei zone de conflict, în contextul escaladării conflictului din Israel. De asemenea, FPUR trage un semnal de alarmă referitor la presiunile din ce în ce mai mari asupra membrilor echipajului de a accepta aceste misiuni de zbor, în ciuda avertismentelor ferme emise de Ministerul Afacerilor Externe din România.
Ministerul Afacerilor Externe din România a ridicat nivelul de risc de securitate în regiune la 8 din 9, recomandând ferm evitarea tuturor călătoriilor în zonă. Cu toate acestea, unele companii aeriene românești, printre care și Wizz Air, continuă să opereze zboruri către Israel. Membrii FPU România – piloți și echipaj de cabină – cer companiilor aeriene dreptul de a refuza zborurile către Tel Aviv din motive de siguranță, până când securitatea în regiune este restaurată. Această solicitare se aliniază cu deciziile altor companii internaționale precum Lufthansa, EasyJet și Ryanair, care au suspendat deja zborurile.
Este esențial ca și Wizz Air, precum și toate celelalte companii aeriene cu sediul sau baza operațională în România, să urmeze acest exemplu și să oprească imediat zborurile comerciale către Tel Aviv. Continuarea operațiunilor de zbor în aceste condiții este imprudentă și pune în pericol pe toți cei aflați la bord, conform Declarației Organizației Națiunilor Unite privind companiile aeriene comerciale și zonele de conflict: Recomandări pentru consolidarea siguranței aeriene și prevenirea deceselor ilegale.
FPUR a trimis în repetate rânduri adrese oficiale către toate companiile aeriene din România și către autoritățile relevante, solicitând suspendarea acestor zboruri până la restabilirea siguranței în regiune. Cu toate acestea, rapoartele primite de la membrii noștri arată că reacțiile companiilor aeriene devin tot mai dure, folosind intimidarea, constrângerea și amenințările cu măsuri disciplinare pentru a determina echipajele să efectueze zboruri către și deasupra unei zone de conflict activ.
„Repatrierea pasagerilor blocați ar trebui să fie responsabilitatea operațiunilor militare, nu a echipajelor civile care nu sunt pregătite pentru astfel de pericole. Cerem suspendarea imediată a zborurilor comerciale către Israel sau implementarea unui sistem opt-in/opt-out care să permită echipajelor să refuze aceste zboruri fără teama de represalii,” a declarat Mircea Constantin, Secretar General FPUR.