Sindicaliști, după accidentul lui Bode: „Era o misiune în capul lui că e ministru”

Ultima actualizare: 02-09-2020 19:53

Parchetul Militar investighează accidentul produs recent pe Dealul Negru de șoferul ministrului Transporturilor.

Înainte de impact, într-o goană nebună, acesta a depășit pe linie continuă mai multe mașini și a pus în pericol viețile celor care circulau regulamentar.

Ca o ironie amară, Lucian Bode este șeful drumurilor din România. Bode nu a răspuns până acum la solicitarea știrilor PRO TV de a comenta accidentul. Superiorii șoferului au transmis că acesta a fost rănit și că regretă neplăcerile provocate celorlalți șoferi.

În imaginile filmate de un motociclist se vede cum maşina de teren în care se afla ministrul Transporturilor Lucian Bode depăşeşte pe linie continuă, în localitate, 12 maşini. După care, într-o curbă fără vizibilitate aproape acroşează o maşină care circulă regulamentar. Maşina ministrului îşi continuă cursa nebună pe un pod, pe contrasens şi se retrage în coloană, într-o altă curbă, în ultimul moment din faţa unui TIR.

La scurt timp după ce s-a produs accidentul, motociclistul a ajuns la faţa locului. Maşina ministrului Bode era înfiptă în gardul unei case, iar pe şosea o altă maşină, lovită frontal, încă fumega. Surse din instituţia condusă de Bode au declarat că ministrul se îndrepta spre Bucureşti. În urma accidentului s-a ales cu o lovitură la nas, iar şoferul său şi un pasager din autoturismul de care s-au izbit, au avut nevoie de îngrijiri la faţa locului. Au refuzat însă internarea.

Localnic: ”Am auzit bubuitura. A venit de la deal unu` şi a intrat pe contrasens. Şi ăsta de la vale mergea regulamentar. Şi l-a buşit şi l-a dat în poarta aia”.

În urma accidentului a fost deschis un dosar penal instrumentat de Parchetul Militar pentru că şoferul ministrului este angajat SPP. Poliţiştii susţin că nu avea niciun drept să circule aşa.

Iulian Surugiu preşedinte Sindicatul Agenţilor de Poliţie: ”Putea să fie cu maşină nu la SPP, cu maşină de oriunde nu avea voie să depăşească în curbă și în linie continuă”.

Reporter: Ministrul în ce misiune era? Poate avea vreo emisiune pe undeva şi se grăbea.
Iulian Surugiu: ”Nu există misiune, dacă eşti ministru, chiar dacă ai maşina de serviciu, e maşina de serviciu nu e specială. Dacă te deplasezi într-o misiune trebuie să ai un antemergător, ca ministru”.

Dumitru Coarnă, lider Sindicatul Poliţiştilor: "Nu cred că avea dreptul la coloană şi SPP şi dacă avea acest lucru trebuia să formeze o coloană care să fie creată culoare. Nu era nicio misiune. Era o misiune în capul lui că e ministru şi i se permite orice”.

Cu toate că accidentul s-a produs acum 4 zile, premierul Orban susţine că nu ştie prea multe.

Ludovic Orban, primul ministru: ”Probabil se întorcea pentru a-şi desfăşura activitatea la guvern. Vă spun nu am avut o discuţie pe tema asta”.

Drumul dintre Piteşti şi Râmnicu Vâlcea apare în statistici dreptul unul dintre cele mai periculoase din ţară. În zonă ar fi trebuit să fie demult o autostradă dacă Ministerul Transporturilor condus acum de Bode şi-ar fi făcut treaba în ultimii mulţi ani.

Accidentul s-a produs în localitatea Dumbrăveşti, iar într-un sat învecinat, Zamfirești, Daniel Chițoiu, fost ministru al Finanţelor a provocat anul trecut un alt accident, mult mai grav. Chițoiu a lovit atunci frontal o maşină care circula regulamentar, iar 2 oameni au murit. Iar într-o altă goană nebună, a fostului vicepremier Gabriel Oprea, a murit poliţistul care îi deschidea drumul, Bogdan Gigină.

Astfel de exemple sunt multe. Vedem zilnic în trafic cum trec pe lângă noi maşinile unor demnitari care se grăbesc şi ne obligă să le facem loc. Din păcate, în unele cazuri, graba lor se lasă cu accidente în care mor şi suferă oameni nevinovaţi. Iar istoria contemporană dovedeşte că, în cele mai multe cazuri, demnitarii implicaţi în accidente au scăpat basma curată.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO