O femeie de 77 de ani din Giurgiu a fost ucisă de câinele Amstaff al fiului ei

02-09-2020 17:00


Incident înfiorător la o oră distanţă de Capitală, în judeţul Giurgiu. O femeie de de 77 de ani a fost sfâşiată în propria curte de un câine din rasa Amstaff, neînregistrat la poliţie aşa cum cere legea.

Poliţiştii sutin că proprietarul ar fi chiar fiul femeii, însă acesta neagă acuzaţiile. Întrebat de ce animalul nu avea acte, bărbatul a spus că pur nu ştia că trebuie să îl declare. Acelaşi câine ar mai fi atacat și rănit o a doua persoană.

Puţin după ora 13 un apel la 112 anunţa că o femeie este sfâşiată de un câine de luptă în localitatea Prundu din Giurgiu. Apelul a fost dat de o femeie care a încercat să o scoată pe bătrâna de 77 de ani din colţii dulăului. Însă atunci când au ajuns la adresa indicată, medicii nu au mai putut face nimic. Femeia, mușcată de zeci de ori, murise.

Animalul, spun poliţiştii, face parte din rasa Amstaff, o rasă extrem de periculoasă, folosită şi în lupte ilegale. În curte era şi un al doilea câine, din aceiaşi rasă, legat însă în momentul atacului.

Poliţiştii l-au identificat pe proprietatul câinelui. Aceştia susţin că este chiar fiul femeii. În realitate, bărbatul neagă acuzaţiile şi spune că bătrâna le-ar fi dat de mâncare şi ar fi avut grijă de ei. Chiar şi aşa bărbatul a fost amendat de politisiţi, însă doar cu 500 de lei.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu câinele nu era înregistrat aşa cum este obligatoriu în cazul raselor periculoase. Nu avea nici microcip.

Cel de-al doilea câine va fi înregistrat şi dat spre adopţie. Până când îşi va găsi un stăpân, va rămâne într-un centru din satul Uzunu, judeţul Giurgiu.

 

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO