Ultima decizie a fostului șef IGPR: L-a detașat pe cel care ar fi obținut imaginile cu interlopii

Ultima actualizare: 02-09-2020 22:35

Poliția Română traversează zile delicate cu un puternic împact asupra imaginii instituției. Se vorbește despre trădări, oameni sacrificați și inclusiv reglări de conturi.

Șeful IGPR și-a dat demisia marți seară ca urmare a întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentantul unei grupări interlope, dar nu înainte de a semna un ordin de detașare. L-a trimis pe adjunctul Poliției Capitalei în Harghita pentru că l-ar fi considerat responsabil de apariția în presă a imaginilor cu întâlnirea dintre el și un șef interlop.

Liviu Vasilescu: ”Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”.

Cu puţine cuvinte, spuse cu un glas tremurând, Liviu Vasilescu a anunţat că predă şefia Poliţie Romane. Nu a spus şi de ce. Gestul vine însă după reacţiile provocate de întâlnirea lui cu fratele liderului clanului Duduienilor, întâlnire la care s-a stabilit ca Florin Mototolea, zis Emi Pian, ucis de un rival, să fie înmormântat mai devreme.

Ludovic Orban: ”O demisie normală, voi discuta cu domnul ministru de Interne despre numirea unui nou şef al Poliţiei. Cred că e un gest firesc această demisie, cred că a fost rezultatul apariţii unor imagini”.

Şi ministrul de interne, Marcel Vela, a considerat decizia corectă, pentru ca imaginea şi credibilitatea poliţiei să nu fie afectate. Unii sindicalişti spun însă ca demisia este o încercare disperată, dar eşuată, de a mai curăţa imaginea pătată a instituţiei.

O gafă urmată de o alta, la fel de mare, spun tot mai multe voci. Cea de a-l detaşa la Harghita, pe adjunctul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş.

Hârtia a fost semnată de Liviu Vasilescu, înainte să plece. Acesta nu a răspuns solicitărilor de a motiva decizia.

Însă cei din sistem cred că Gavriş a fost considerat cârtiţa din interior care, imediat după întrevederea ce ar fi trebuit să rămână secretă, a căutat probe video cu întâlnirea dintre interlop şi şeful poliţiei. Când le-a găsit, le-ar fi dat publicităţii.

Reprezentant Sindicat Poliție: ”Au mers la acele persoane s-au legitimat şi au zis că folosesc imaginile în scop penal. Sunt 4 ofiţeri de la omoruri care au mers şi au ridicat imaginile”.

Cosmin Andreica, Sindicat Poliție: ”Vom vedea mai multe astfel de reglări de conturi. Mă îndoiesc că e nevoie de domnul Gavriş la Harghita unde nu este niciun caz de omor cu anii. Mesajul a fost clar. Chiar dacă am plecat, tot am reuşit să îţi fac rău pentru că eu cred că tu ai dat imaginile presei. Este vorba tot de un prejudiciu adus poliţiei şi o neîncredere a populaţiei în ea”.

Iulian Surugiu, Sindicalist: ”La Harghita e răcoare, cred că i-a cerut să se ducă acolo să se refacă. E clar că e o răzbunare. Gavriş a fost detaşat şi nu e normal. În toate aceste bătălii ca la Plevna care s-au dat în poliţie în ultima perioadă sunt jocuri politice şi asta îmi demonstrează că politicienii îşi baga nasul prea mult în poliţie”.

Radu Gavriş i-a cerut celui ce a preluat temporar comanda Poliţiei Române să revoce decizia. Este vorba despre Chestorul Eduard Mirițescu, adjunctul IGPR de la începutul acestui an.

Interimatul n-ar trebui să dureze mult. Ministrul Marcel Vela a anunţat că va găsi în scurt timp persoana care să reformeze Poliţia Română.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!