Sindicaliștii au protestat în Piața Victoriei, nemulțumiți de trecerea contribuțiilor la angajat. FOTO
Piaţa din faţa Guvernului s-a umplut din nou cu protestatari. Peste 1.500 de sindicalişti veniţi din toată ţara au protestat timp de 3 ore la Bucureşti pentru a atrage din nou atenţia autorităţilor că nu sunt de acord cu trecerea contribuţiilor la angajat
Oamenii reclamă ca în ultimele luni nu au fost luaţi în seamă de Guvern şi sunt nemulţumiţi şi de bugetul propus de executiv pentru anul viitor.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
"Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat, dar şi distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă. Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt ameninţate, şansele pentru relaţii de muncă corecte, bazate pe încredere şi respect reciproc, continuă să se degradeze. Solidaritatea este doar o responsabilitate a salariaţilor, ei trebuie să fie solidari cu bătrânii ce nu mai pot munci, cu copiii, cu cei asistaţi sociali, cu cei privaţi de libertate, etc. Cu salariaţii din România nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018!", notează Blocul Național Sindical.
Tot marţi, peste 1.000 de reprezentanţi ai Federaţiei IndustriALL BNS protestează, tot în faţa Guvernului, faţă de "impozitarea fără precedent a veniturilor salariaţilor".
De la 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale trec de la angajator la angajat iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.
Nivelul contribuţiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuţii datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuţii reţinute de angajator în numele salariatului, iar contribuţiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanţe salariale.