Politia din Sibiu o cauta pe femeia care si-a batut si umilit copilul in cabinetul stomatologic. Scuzele medicului dentist

Ultima actualizare: 13-03-2014 06:48
Un copil a fost batut la dentist...
Si-a batut propriul copil in cabinetul stomatologi...

Protectia copilului Sibiu a cerut ajutorul politiei ca sa gaseasca o mama care si-a supus copilul unui tratament inuman, intr-un cabinet stomatologic.

Mai multe scene scandaloase, in care baietelul de 7 ani este palmuit de femeie si tinut cu forta pe scaun pentru a-i fi tratata o masea, au fost filmate chiar de doctor.

Si medicul, intr-un mod revoltator, a fost partas la aceasta corectie in loc sa intervina. Anchetatorii atrag atentia ca parintii pot fi serios pedepsiti, pentru astfel de gesturi care ii pot lasa pe cei mici cu sechele.

Degeaba a intins copilul manuta in fata camerei de filmat, incercand sa opreasca inregistrarea... Umilit si lovit de mama lui, baietelul este prins de maini si tinut in scaunul stomatologic, desi plange si protesteaza.

Supliciul a fost filmat pana la anestezie, si nu se stie cat a durat tratamentul propriu-zis. Cert este ca Directia pentru Protectia Copilului s-a autosesizat si a inceput o investigatie pentru rele tratamente aplicate minorului. Inspectorii au cerut ajutorul politiei pentru identificarea mamei.

Adela Stanciu, purt. de cuv. DGASPC Sibiu: ''Cel mai probabil copilul va fi inclus intr-un program de consiliere psihologica. Ancheta va urmari situatia copilului, cum s-a ajuns de fapt in aceasta situatie pe care noi am vazut-o in filmulet si masurile care se pot impune pentru prevenirea unor astfel de situatii."

Medicul nu a considerat insa ca tratamentul la care a fost supus micul pacient este inuman, asa ca a postat filmul respectiv, pe internet- ca "exemplu de copil obraznic in cabinet".

Silviu Nicolae, medic dentist: ''Ce aveam de ales? De cand s-a pus pe scaun a facut istericale, numai ca parintii insistau sa-l fac… ce sa-I faci? Bine ca s-a rezolvat pana la urma si l-am facut!''.

Colegii de breasla ai medicului spun si ei ca niciun copil nu trebuie tratat astfel. Si exista o specilizare aparte pentru dentistii care-i trateaza pe cei mici.

Psihologii cer si ei blandete si tact, atunci cand este vorba despre un copil inspaimantat de doctor.

Oana Vasiu, psiholog: "Unui copil trebuie sa i se explice ce urmeaza sa se intample, trebuie tratat cu grija, cu atentie, cu iubire, cu sprijin. Lui i-a fost frica, si mama este prima care ar fi trebuit sa il ajute sa isi gestioneze frica."

Comportamentul doctorului i-a revoltat si pe cei din Colegiului medicilor dentisti din Sibiu.

Se va face si o ancheta sociala in familia baiatului, ca sa se afle daca acest copil este in mod frecvent suspus unor astfel de tratamente.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO