Seful Jandarmeriei Romane, audiat in dosarul privind accidentul aviatic din Apuseni

Ultima actualizare: 13-03-2014 06:48
accident apuseni

Seful Jandarmeriei Romane, Mircea Olaru, s-a prezentat, luni, la Parchetul instantei supreme, fiind citat de procurorii Sectiei parchetelor militare, in dosarul privind accidentul aviatic din Apuseni.

Potrivit unor surse judiciare, Mircea Olaru a fost chemat sa se prezinte la Sectia parchetelor militare, care ancheteaza cauzele accidentului aviatic produs in 20 ianuarie, in Muntii Apuseni.

Peste 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului Afecerilor Interne si Ministerului Apararii Nationale, dar si controlori de trafic aerian, au fost audiate, intre 20 februarie si 5 martie, in dosarul privind accidentul din Apuseni.

Audierile au avut loc, concomitent, atat la Bucuresti, cat si in judetele Alba, Cluj, Mures si Bihor, potrivit Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"A fost finalizata, de asemenea, activitatea de intocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicarile realizate prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112. S-au solicitat si primit documente, inscrisuri de la institutii implicate in operatiunile de localizare, cautare si salvare a echipajului si a persoanelor aflate la bordul aeronavei", arata vineri Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intr-un comunicat de presa.

Pe langa angajatii MAI si MApN, au fost audiati, de catre procurorii Sectiei parchetelor militare, persoane vatamate si parti civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Scolii Superioare de Aviatie Civila.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs in 20 ianuarie, in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba. In accident au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sfanta Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO