Valuri de 4 metri pe litoral. Toate porturile din Constanta au fost inchise

Ultima actualizare: 13-03-2014 06:48
Porturile din Constanta au fost inchise...
Valuri de 4 metri pe litoral. Toate porturile din ...

Furtuna puternica iscata pe mare a inchis toate porturile romanesti. Vantul sufla in rafale, iar valurile au inghitit bucati mari de plaje. Vijelia ar trebui sa mai scada in intensitate.

VEZI AICI IMAGINI LIVE CU FURTUNA DE PE LITORAL!

Desi codul galben a expirat, porturile de la Marea Neagra raman deocamdata inchise. Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionat si traficul convoaielor de barje pe Canalul Dunare - Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea.

Potrivit autoritatilor, vantul sufla cu viteze de peste 60 de kilometri/ora, iar in larg cu 80 de kilometri/ora.

Tocmai de aceea valurile sunt destul de mari, ating 3-4 metri la mal si pana la sapte in larg. Meteorologii ne anunta ca trebuie sa mai induram cateva ore vantul puternic. Vijelia se va domoli abia in jurul orei 18.00

Vantul a inceput sa-si faca de cap dis de dimineata si a atins in rafale pana la 80 de km/ora. Autoritatile portuare au intrat imediat in alerta.

Pe faleza Cazinoului din Portul Tomis mai multi turisti americani, dar si romani incercau sa surprinda in fotografii furia marii.

Amatorii de senzatii tari au indurat un frig napraznic. Desi in aer termometrele arata cinci grade Celsius, din cauza vantului puternic temperatura resimtita este de minus cinci grade.

Tot din cauza vantului puternic, Drumul National 71, ce leaga Sinaia de Targoviste, a fost blocat mai bine de jumatate de ora.

O rafala a doborat un brad care s-a prabusit pe asfalt.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au reusit sa deschida drumul in urma cu citeva zeci de minute.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO