Sfarsitul Epocii Vadim. Istoria unei vieti dedicate insultei si scandalului: Tara nu mai poate fi condusa decat cu mitraliera
Corneliu Vadim Tudor s-a nascut la 28 noiembrie 1949, la Bucuresti. In anii ‘70-‘80, a fost ziarist la „Romania libera“ si la „Agerpres“.
A intrat in cercul oamenilor de cultura prin intermediul scriitorului Eugen Barbu, cel care i-a devenit mentor. A fost acuzat de plagiat si a scris nenumarate ode Ceausestilor, ramanand pana la moarte un aprig aparator al memoriei fostului dictator.
La Revolutie a stat ascuns in casa cateva zile, fiind perceput ca un nomenclaturist. Dupa ce furia revolutionara s-a evaporat, Vadim a infiintat, cu acceptul fostului prim-ministru Petre Roman, revista „Romania Mare“.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cariera politica a lui Corneliu Vadim Tudor si-a atins apogeul la alegerile prezidentiale din anul 2000. Speculand disperarea electoratului si mizand pe un discurs agresiv in care anunta lichidarea celor care au furat Romania, Vadim a reusit sa produca o mare surpriza si sa se califice in al doilea tur de scrutin, alaturi de Ion Iliescu. In timpul campaniei electorale, „Tribunul“ anuntase ca va conduce tara cu mitraliera, dar asta nu l-a impiedicat sa obtina 28,3% din voturi.
Cititi mai multe pe www.adevarul.ro.