Sfarsitul Epocii Vadim. Istoria unei vieti dedicate insultei si scandalului: Tara nu mai poate fi condusa decat cu mitraliera

Ultima actualizare: 18-09-2015 07:51
Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor s-a nascut la 28 noiembrie 1949, la Bucuresti. In anii ‘70-‘80, a fost ziarist la „Romania libera“ si la „Agerpres“.

A intrat in cercul oamenilor de cultura prin intermediul scriitorului Eugen Barbu, cel care i-a devenit mentor. A fost acuzat de plagiat si a scris nenumarate ode Ceausestilor, ramanand pana la moarte un aprig aparator al memoriei fostului dictator.

La Revolutie a stat ascuns in casa cateva zile, fiind perceput ca un nomenclaturist. Dupa ce furia revolutionara s-a evaporat, Vadim a infiintat, cu acceptul fostului prim-ministru Petre Roman, revista „Romania Mare“.

Cariera politica a lui Corneliu Vadim Tudor si-a atins apogeul la alegerile prezidentiale din anul 2000. Speculand disperarea electoratului si mizand pe un discurs agresiv in care anunta lichidarea celor care au furat Romania, Vadim a reusit sa produca o mare surpriza si sa se califice in al doilea tur de scrutin, alaturi de Ion Iliescu. In timpul campaniei electorale, „Tribunul“ anuntase ca va conduce tara cu mitraliera, dar asta nu l-a impiedicat sa obtina 28,3% din voturi.

Cititi mai multe pe www.adevarul.ro.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO