Sentinta pentru Radu Mazare, dupa 9 ani de procese, amanata din nou. Prejudiciul estimat de DNA: 114 milioane de euro
Curtea de Apel Bucuresti a amanat din nou sentinta în dosarul fostului primar al Constantei Radu Mazare si a inca 36 de inculpaţi, referitor la retrocedarea unor plaje si faleze din oras.
Update: Curtea de Apel Bucuresti ar fi trebuit sa se pronunte astazi în dosarul fostului primar al Constantei Radu Mazare judecat, alături de inca 36 de inculpaţi, în dosarul retrocedării unor plaje si faleze din oras. Prejudiciul estimat de procurorii DNA in acest dosar este de aproape 114 milioane de euro.
Judecatoarea Corina Daescu Gherghisan de la Curtea de Apel Bucuresti este asteptata sa pronunte, vineri, un verdict in dosarul in care fostul primar al municipiului Constanta, Radu Mazare, este judecat alaturi de alti 36 de inculpati in dosarul retrocedarii plajelor din localitate, caz in care prejudiciul este estimat la 114 milioane de euro.
Alegeri 2024
09:05
LIVE TEXT | Alegeri prezidențiale 2024 - prezența la vot în timp real. Ce grupe de vârstă au votat la primele ore
08:56
Alegeri prezidențiale. Candidați sancționați pentru propagandă electorală. Câte amenzi a dat MAI
08:30
Ludovic Orban: Există o dezinformare în ceea ce priveşte retragerea mea din cursa pentru prezidenţiale
08:28
LIVE TEXT | Referendum București 24 noiembrie 2024. AEP: Până la ora 8:00, au votat 15.096 de cetăţeni - 0,84%
Pe 7 aprilie, la ultimul termen al procesului, Radu Mazare a spus ca spera ca "expunerea media" si "incarcatura publica a procesului maraton" sa nu afecteze solutia data de catre magistrati. Atunci, instanta a ramas in pronuntare in acest proces care dureaza de aproape noua ani.
"Dupa un proces dificil, maraton, cu expunere media si incarcatura publica, ma fugaresc ziaristii la fiecare termen, imi pare teribil de rau nu pentru mine, ci pentru 36 de oameni nevinovati. Cred cu tarie si sper ca aceasta incarcatura publica nu va afecta solutia. De zece ani eu si toti acesti oameni suntem acuzati ca am furat 115 milioane de euro. Sigur, am incercat sa explic public, de doi ani nu mai fac acest lucru. In expertiza judiciara depusa sa rezulte ca evaluarile lui Dima au fost mai mari... e un mare semn de intrebare. Dumneavoastra ati binevoit si ati apelat la un expert, pentru ca aveti alta meserie. La fel si eu. Ca sa nu fim acuzati, am apelat atunci la evaluator si noi. Au fost atunci sase, sapte evaluatori, numai domnul Dima a fost acuzat ca a subevaluat”, a spus Mazare la ultimul termen al procesului de la Curtea de Apel Bucuresti.
Fostul primar Radu Mazare a mai declarat ca tot timpul s-a bazat pe specialisti si ca, dupa ce a fost acuzat, a inceput sa invete si el. "Nu am insa pretentia ca sunt specialist. (...). Rechizitoriul abunda in acuzatii cu caracter editorial. Inca nu inteleg, dupa 12 ani de zile, acuzatiile. Nu am cunoscut notificatorii si cumparatorii, cu mici exceptii: doamna Barbu si Puscas. (...) Doamna presedinta, ma consider nevinovat si solicit si va rog sa ne achitati", a incheiat Mazare.
Aparatorii fostului primar cerusera, in 3 aprilie, la Curtea de Apel Bucuresti, achitarea acestuia in dosarul plajelor retrocedate, pe motiv ca retrocedarile s-au facut in baza votului dat de catre reprezentantii Consiliului Local, iar Prefectura nu a avut obiectii in urma votului. Cu cinci zile inainte, procurorii DNA cerusera Curtii de Apel Bucuresti sa dea pedepse maxime pentru Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Cristian Borcea in dosarul retrocedarilor frauduloase de plaje din judetul Constanta, in timp ce pentru alti inculpati au solicitat sa se constate incetarea procesului penal pe motiv ca faptele s-au prescris, in conditiile in care acest caz se judeca de aproape noua ani.
Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza. Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.
Sursa: News.ro
Etichete: constanta, Curtea de Apel Bucuresti, Radu Mazare, sentinte,
Dată publicare:
05-05-2017 08:39