Se anunță relaxări, iar prima măsură va fi eliminarea măștii în aer liber. Totul ține de gradul de ocupare al paturilor ATI
Ne pregătim pentru eliminarea măștii în aer liber și condiții mai relaxate pentru organizarea de evenimente.
Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, care a ţinut însă să spună că restricțiile nu pot fi ridicate imediat, din cauza numărului mare de pacienți, internați la terapie intensivă.
Sunt peste o mie de bolnavi la ATI, şi încă 11.000 în spitale. Analiza săptămânală arată o scădere a numărului de cazuri noi şi chiar a deceselor. Cu toate acestea, la terapie intensivă încă sunt peste 1100 de oameni.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „De asta vă spuneam că nu putem aplica nicio măsură de relaxare decât când acest indicator al gradului de ocupare al paturilor la terapie intensivă începe să scadă în mod susținut''.
În următoarele 7-10 zile, internările în secțiile ATI ar trebui să intre pe un trend descendent şi abia apoi se poate discuta de relaxarea măsurilor.
Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Până se ridică starea de alertă, sigur că s-ar putea renunța la anumite restricții - cum ar fi, de exemplu, utilizarea măștii în aer liber sau creșterea gradului de ocupare a unor instituții care organizează evenimente - dar numai în corelație cu evoluția reală. Eu cred că asta ar fi prima măsură, dar nu în spațiile închise, pentru că vine primăvara, lumea iese din case.”
State precum Danemarca, Suedia, Norvegia și Marea Britanie au ridicat principalele restricții. Însă în fiecare dintre aceste situații vorbim de o rată de vaccinare extrem de mare și în același timp un număr mic de bolnavi cu SARS-COV-2 aflați în stare gravă, la ATI.
Pe de altă parte, în România 41,92% dintre adulţi s-au vaccinat. Iar un raport al INSP, în care au fost analizate datele medicale a 213 pacienți internați la ATI, a venit cu următoarele concluzii: vârsta medie este în acest val de 69 de ani. Mai mult de 88 % au și alte afecțiuni. Și doar 18,5% dintre pacienți aveau injecția anti-covid.
Autoritățile au început să închidă unele centre de vaccinare, iar în viitorul apropiat imunizarea anti-covid s-ar putea face doar la medicul de familie.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: coronavirus, alexandru rafila, ATI, relaxari,
Dată publicare:
14-02-2022 18:20