"Scoala de Bucatari", proiectul demarat de Adi Hadean pentru a-i ajuta pe tinerii pasionati, dar fara posibilitati financiare
"Scoala de Bucatari". Asa se numeste proiectul demarat de Adrian Hadean in urma cu mai bine de o luna, la care iau parte zece tineri pasionati de gatit.
Juratul de la Masterchef le ofera o mana de ajutor celor care vor sa dezlege tainele gastronomiei, dar nu au posibilitati financiare. Un astfel de curs ajunge sa coste in strainatate si pana la patru mii de euro.
Carmen studiaza Dreptul, insa este atrasa si de gastronomie.
Carmen Pop, cursanta: "Mi-am dorit tot timpul sa stiu mai multe, mai ales din punctul de vedere al tehnicilor de gatit. Nu-mi permiteam sa dau atatia bani pentru o scoala de bucatari."
Si Darius, student la Facultatea de Robotica din Cluj Napoca, se simte bine in bucatarie si vrea sa dezlege tainele culinare.
Darius Daraban, cursant: "De cand am pus prima data mana pe o tigaie mi-am dorit tot timpul sa gatesc. E ca o pasiune mai mare decat robotica."
Adrian Hadean a fost strict atunci cand a venit vorba de selectia cursantilor. Desi au avut prioritate cei fara posibilitati financiare pentru a urma scoli de profil, a contat foarte mult si determinarea de care au dat dovada tinerii.
Adi Hadean: "Una dintre nevoile mele este aceea de a lucra cu bucatari bine pregatiti, bine echipati si inteligenti."
Sevastita Muste, Decan al Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor: "Fac partea teoretica, care inseamna o pregatire minima de specialitate. Vom face o lista de restaurante, unde studentii, cursantii nostri vor face practica."
Proiectul "Scoala de Bucatari" a fost initiat de Asociatia Adi Hadean si se desfasoara in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj Napoca. Cursurile vor dura un an, iar la final, cei care se dovedesc a fi priceputi au sansa de a lucra alaturi de juratul de la Masterchef.