Schema prin care Cristian Poteraș și alți 4 inculpați ar fi prejudiciat statul cu 26 de milioane de €
Fostul primar al sectorului 6 Cristian Poteraş a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi luare de mită în cazul retrocedării unui teren de 19 hectare.
În acelaşi dosar sunt cercetate în libertate încă patru persoane printre care şi nasul de cununie al băiatului preşedintelui PSD Liviu Dragnea. Pe de altă parte, Cristian Poteraş este în spatele gratiilor din 2015, după ce a fost condamnat definitiv la opt ani într-un alt dosar tot pentru abuz în serviciu.
Potrivit DNA, povestea începe în 2007, în timpul primului mandat de primar al lui Cristian Poteraş al Sectorul 6. Atunci, spun procurorii, edilul sectorului ar fi cedat ilegal 19 hectare de teren Institutului Pasteur din Bucureşti.
DNA afirma că Poteraş ar fi invocat o retrocedare cu titlu reparatoriu, deşi Institutul Pasteur nu ar fi putut pretinde aceste drepturi, câtă vreme nici nu exista ca persoană juridică, în anul 1945, momentul de referinţă prevăzut de lege.
Şi totuşi, retrocedarea a fost făcută, iar prejudiciul adus statului s-ar ridica la peste 26 de milioane de euro, susţin procurorii. De ce toată această mutare? DNA vorbeşte despre faptul că Poteraş ar fi primit pentru el, aproape 3 hectare din cele 19.
Şeful Institutului din acea vreme era Paul Sorin Stănescu, cel care acum o lună l-a cununat pe fiul liderului PSD, Liviu Dragnea. El este acuzat că a fost implicat în preluarea şi vânzarea unei părţi a terenului.
Tot procurorii descriu mecanismul prin care ceilalţi trei inculpaţi, alături de Stănescu, şi-ar fi luat partea lor. Reprezentantul Institutului Pasteur ar fi transferat o altă parte din teren unei firme, aceasta ar fi vândut pământul, iar anchetatorii spun că au descoperit că banii au fost trimişi în Elveţia, apoi în America, unde au fost investiţi. (Sursă: DNA)
Aşadar, Cristian Poteraş, aflat după gratii şi alte patru persoane vor ajunge în faţa instanţei. Toţi se bucură, potrivit legii de prezumţia de nevinovăţie, iar avocatul fostului reprezentant al Institutului Pasteur a refuzat să comenteze informaţiile DNA.
Poteraş a fost condamnat definitiv, în 2015 la opt ani de închisoare, pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar referitor la eliberarea titlurilor de proprietate pentru terenuri intravilane. El nu a putut fi contactat deoarece execută pedeapsa într-un penitenciar. Fostul primar s-a ales cu terenul primit sechestrat.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!