Noua OUG privind ridesharing i-a înfuriat pe taximetriști. Amenință cu greva foamei
S-a lăsat cu scandal la Ministerul Trasporturilor, unde a fost dezbătută, luni, ordonanţa de urgenţă care reglementează activitatea aplicaţiilor de ridesharing.
Prezenţi la discuţii, taximetriştii au fost extrem de nemulţumiţi de cele auzite, iar unii dintre ei ameninţa că vor intra în greva foamei dacă documentul va fi adoptat, joi, în şedinţa de Guvern.
Aplauzele taximetriştilor, prezenţi în număr mare la dezbatere, au fost ironice. În realitate, ordonanţa de urgenţă care reglementează aplicaţiile i-a înfuriat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Taximetrist: "Asta înseamnă sinuciderea economică a taximetriei, distrugerea, din secunda doi vă aducem autorizaţiile aicea şi intrăm în greva foamei."
La dezbatere au fost prezenţi şi bucureşteni care s-au plâns de calitatea serviciilor de taximetrie. Cei vizaţi au reacţionat imediat.
Ordonanța ar putea fi votată joi
Cu toate acestea, reprezentanţii aplicaţiilor au avut o propunere.
Anca Gherle, reprezentant Clever: "Maşinile de taxi să aibă acces pe aceste platforme să ofere transport cetăţenilor. "
Cătălin Codreanu: "OUG să intre în şedinţa Guvernului în şedinţa de joi pentru că situaţia din trafic este din ce în ce mai gravă"
Nici vorbă de aşa ceva, au reacţionat taximetriştii.
Mihai Ghișa, Federaţia operatorilor de transport: "Dacă copiem transportul în regim de taxi, să copiem întru totul, adică cu aparate fiscale, cu înregistrare fiscală pe teritoriul României, inclusiv a platformelor, nu doar a transportatorilor. Aceasta ordonanţă nu va trece pentru că nu este nimic urgent. Am creat un haos total, facem un oraş plin de cazane de maşini."
Ordonanţa prezentată de cei din Ministerul Transporturilor prevede ca maşinile celor din companiile de ridesharing să aibă cel mult 15 ani vechime. De asemenea şoferii vor fi obligaţi să respecte anumite reguli de autorizare.
Potrivit ordonanţei de urgenţă, şoferul trebuie să aibă 21 ani, un permis cu o vechime de 2 ani. Să îşi asigure bunurile, dar şi pasagerii, în plus trebuie să aibă un cazier curat.
Fiecare şofer va plăti 300 de lei pentru autorizarea RAR, care va avea o valabilitate de 3 ani.
În ultimele zile, peste 150 de şoferi de pe aplicaţii au fost sancţionaţi de poliţişti pentru transport ilegal de pasageri.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: scandal, taximetrist, aplicatii ridesharing,
Dată publicare:
10-06-2019 18:32